RVD over eigen werk: ‘Impact Postbus 51-campagnes verbeterd’

De herkenning en herinnering van Postbus 51-campagnes ''voor vragen aan de overheid'' zijn in 2006 toegenomen, terwijl de gemid- delde mediabestedingen per campagne zijn afgenomen. Bovendien zijn bij meer campagnes effecten zichtbaar. Dat concludeert, meldt Adformatie Online, de Dienst Publiek en Communicatie (onderdeel van de Rijksvoor- lichtingsdienst), in de Jaarevaluatie Postbus 51-campagnes, die deze week aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. In 2006 werden in totaal 32 Postbus 51-campagnes gevoerd door negen ministeries. Ten opzichte van 2005 daalden de bestedingen rondom de Postbus 51-campagnes met 12 pct van gemiddeld €610.086 euro per campagne in 2005 naar €535.809 euro in 2006. Ondanks de lagere gemiddelde mediabeste- dingen per campagne, laat de werking van de campagnes

in 2006 volgens de RVD een aantal positieve ontwikkelingen zien. Zo is de herinnering van Postbus 51-campagnes in de loop der jaren naar eigen zeggen gestegen van rond de 40 pct naar 59 pct in 2006.

Opmerkelijk: de waardering voor de campagnes is voor het eerst licht gedaald, naar 6,9. Staat tegenover dat in 2006 volgens de RVD bij 80 pct van de campagnes ‘aantoonbare effecten is gerealiseerd op kennis, houding of gedrag'. Campagnes die ''aanzienlijke'' effecten weten te realiseren zijn vaak nieuwe campagnes met een grote mediadruk of campagnes waarbij de interesse in het campagneonderwerp redelijk hoog is, aldus Adformatie Online.

Het persbericht komt na een periode van kritiek op de effectiviteit van het overheidsgeld dat is besteed aan campagnes. Op dit moment lopen de campagnes Groot onderhoud, Je ben top Bob en Luchtkwaliteit  (roetfilters). 

Lees ook:Bestedingen aan Postbus 51-campagnes verder gedaald in 2007
Lees ook:Resultaat Postbus 51-campagnes overheid in 2009: minder uitgaven, betere resultaten geboekt
Lees ook:Postbus 51-campagnes overheid: minder maar wel effectiever
Lees ook:Onderzoek: Nederlanders positief over overheidscampagnes
Lees ook:‘Rampencampagne’ Postbus 51 slaat niet aan, claimt hoogleraar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.