Reclame voor meer bieb, kunst op school en fietspaden van Airbnb weggehoond in VS

AirBNB Frisco libraryAirBNB Frisco bike lanesAirBNB Frisco sorryPosters en billboards van Airbnb -zie meer hier- zijn in allerijl weggehaald na een storm van kritiek van inwoners van San Francisco (KLIK erop om te vergroten). Ze hadden allemaal een advies aan de gemeente over wat te doen met de $12 miljoen toeristenbelasting die Airbnb betaalt. Eéntje suggereerde de openbare bibliotheken langer open te houden. Weer een ander, bij een fietspad, stelde voor fietspaden aan te leggen. Klinkt best sympathiek, maar de campagne ging de mist in want onmoette een storm van kritiek op sociale media. Alsof belasting betalenzo uitzonderlijk was en slechts weggegooid of verkeerd besteed geld. Kennelijk wel voor Airbnb, was de reactie kort samengevat. Zelfs biebmedewerkers maakten bezwaar. Fietspaden kunnen helaas niet praten, laat staan twitteren, kunstafdelingen op school evenmin, dus die mengden zich niet in de discussie in Frisco ;-) . En wat vond de silent majority eigenlijk? Airbnb twitterde spoedig excuses voor de reclamecampagne, en sprak van ‘poor judgment‘ – zie boven (KLIK erop om te vergroten). En haalde alles weg.

De Amsterdamse krant Het Parool gisteren: ”De grote vlucht die Airbnb heeft genomen wekt wereldwijd de interesse van belastingdiensten. In het voorjaar startte de Nederlandse Belastingdienst een omvangrijk onderzoek naar Airbnb. De verhuurssite verstrekte niet vrijwillig de inkomsten van individuele verhuurders, terwijl de verhuurders hun huurinkomsten moeten opgeven aan de fiscus.”

Zoals ook gemeld op Reclamewereld gisteren is Airbnb deze week begonnen met een campagne in de hoofdstad om meer verhuurders binnen te halen, onder meer met affiches in abri’s. Onderdeel daarvan is het bellen van mensen die ooit hebben aangegeven interesse te hebben in verhuur, wat irritatie opwekt. In Amsterdam wordt toeristenbelasting geheven door Airbnb.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag.

 

 

Lees ook:Airbnb roept Amsterdammers met advertenties op om kamers of huizen te verhuren
Lees ook:Peuter mag helpen bewijzen hoe goed Airbnb is voor de mensheid volgens spotje
Lees ook:Reclamestunt Kruidvat: hotelovernachting vanaf €12 bruto
Lees ook:Woningen aan toeristen verhuren prompt reclame-uiting gemeente Amsterdam
Lees ook:Huis zelf verkopen op ‘eerlijke’ site Jaap-advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.