Na Pearle reclame-aanval Specsavers op Hans Anders

Na de vorige reclame-aanval van Specsavers op Pearle stonden de partijen bijna voor de rechter, benieuwd wat er nu gebeurt nu Specsavers op de buis een andere concurrent, Hans Anders, aan het bestoken is op tv. Dat doet niet een acteur, maar Tom Kother, opticiën/eigenaar van Specsavers Alkmaar. Nu is het onderwerp geen brillenprijzen, maar opleiding van winkelpersoneel. In de VS is vergelijkende reclame al jaren schering en inslag. Ook in Nederland zijn steeds vaker reclamecampagne te zien waarin bedrijven beweren goedkoper te zijn. Zulke spotjes of uitingen zijn volgens de Europese wet geoorloofd, hoewel niet alles is toegestaan. Zo moet het gaan om

een objectieve vergelijking (appels met appels) en mag een bedrijf zich niet kleinerend uitlaten over de concurrent. Kan deze aanval door de beugel? Met dank aan @MartijndeHaas.

Lees ook:Pearle naar rechter om ‘misleidende reclame’ Specsavers
Lees ook:Specsavers mag verkoopstaf Hans Anders belachelijk maken in reclame
Lees ook:‘Goedkoopste’ moet uit reclame winkelketens
Lees ook:Rechtbank kraakt ‘anti-ANWB’-reclame Route Mobiel
Lees ook:Octopus Paul in nieuwe commercial van Specsavers?

5 reacties op “Na Pearle reclame-aanval Specsavers op Hans Anders

  1. Jan Beernink

    Hoewel bijna 80, geen brildrager. Wanneer dat wel zo was, zou ik in elk geval nooit een bril kopen bij de winkel van die meneer Kother. Wat een vreselijk onsympathiek en arrogant figuur!Moet vooral voorgedragen worden voor de
    “loden Loekie”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. M.Sanders

    Al 55jaren ben ik brildragend. Nog nooit is het gebeurd dat mijn bril niet goed was behalve bij SPEKSEAVERS.Ze keuren anders winkelketens af omdat ze geen gediplomeerd personeel hebben, maar ze zijn beter dan spekseavers zijn personeel.En dan die arrogantie.
    Koop GEEN bril bij die meneer in Alkmaar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. brillenman

    Suffe Kother, deze reclames gaan zich tegen hem keren! Hij kan zijn hut binnenkort wel sluiten, sneu voor het personeel, dat dan weer wel.
    Kother??? voormalig medewerker van DSB bank? ook Alkmaar…en ten ondergegaan aan overmatige self exposure annex narcisme

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sjack

    Alleen de reclame en zijn kop te zien verveelt me overmatig.Inderdaad zijn er geen gediplomeerde medewerkers.De reclames zijn zo nep als wat het doet voorkomen daar het achteraf toch je eigen geld gaat kosten wat niet zo duidelijk in de voorwaarde staat.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Romani

    Specsavers dat gediplomeerd personeel heeft, laat me niet lachen, stelletje prutsers. En ook nog afgeven op collega’s! Snap niet dat nuvo ze heeft geaccepteerd. En die kuther dat is de grootste ash hole, wat een arrogante lulhannes. Mijden die zaak. Als die op de tv verschijnt gaat mn hond al blaffen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.