IKEA zegt sorry: vrouwen uit Saoedische catalogus gesjopt

Zoek het verschil. Makkelijk hè? Veel gedoe op de sociale media over de bekende IKEA-catalogus uit Saoedi-Arabië. De redactie van de Zweedse versie van de gratis krant Metro kwam er achter, dat vrouwen eruit waren gefotoshopt, uh, gesjopt. Zie bijgaand voorbeeld. De Zweedse woonwinkelgigant reageerde op dat verhaal zoals verwacht, door onmiddellijk excuses aan te bieden. “We should have reacted and realized that excluding women from the Saudi Arabian version of the catalogue is in conflict with the IKEA Group values.” Hoop dat ze dat nóóit meer toestaan, ook al kost het een boel dinars. Via The Consumerist.

Lees ook:Prinses Reema lanceert anti-borstkankerspotje voor Saudi Arabische vrouwen
Lees ook:Bloggen is slecht voor je rug waarschuwt Amnesty in steun-inhaker voor Raif Badawi
Lees ook:Natrappen? McD adviseert EK McFlurry min oranje M&M’s
Lees ook:‘Slechte vrouwen’-spotje door MIA opgenomen in Marokko
Lees ook:H&M excuseert zich voor reclame met ‘te gebruind model’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.