Europese Unie: maximaal 12 minuten per uur reclame op televisie

Van de 27 EU-landen mag er meer reclame komen op televisie. De tv-zenders mochten tot nu toe volgens EU-regels maar drie uur op een etmaal reclame toestaan, maar dat maximum is losgelaten, aldus het ANP. Er blijft wel een maximum van twaalf minuten per uur, wat betekent dat er in een etmaal in totaal 4 uur en 48 minuten reclame mag worden uitge- zonden. De EU-ministers van Cultuur hebben donderdag in Brussel met deze versoepe- lingvan de EU-regels voor 'televisie zonder grenzen' ingestemd. De richtlijn uit 1989 moest worden aangepast aan modernere tijden. Zo zijn nu ook video's op internet, tv op een mobiel en tv on demand betrokken bij de regelgeving.Landen kunnen wel zelf vasthouden aan strengere regels, om bijvoorbeeld een speelfilm niet te laten onderbreken door een reclameblok, aldus het ANP. Dat laatste is bij de Publieke Omroep in Nederland gebruikelijk.

Lees ook:Europarlement akkoord met gespreide reclame op tv
Lees ook:Noorse omroep test mobiele reclame met LM Ericsson
Lees ook:EG-plan over spreiding tv-reclame roept vragen op
Lees ook:Minister Bos: boete op ‘foute’ tv-kredietreclame maximaal €500.000
Lees ook:Tele2 start met Agis interactieve reclame op televisie

2 reacties op “Europese Unie: maximaal 12 minuten per uur reclame op televisie

  1. Ad en Marie Jansen

    Vier uur en 48 minuten reclame per dag… Hellup! Als ze dat nou ‘s nachts in één blok uitzenden, wanneer niemand er last van heeft, en de programma’s overdag uitzenden zonder al die ellende erin, dan is er misschien toch nog mee te leven. Maar zo zal het wel niet gaan. Wat voor een geniepige lobby zit daar eigenlijk achter? Want wie wil dit nou? Wij denken dat er meer mensen in de EU zijn die dit niet willen dan mensen die dit wel willen. Dus: hoe is dit mogelijk?

    Ad en Marie Jansen

    PS – Beste Michael, we zijn er nog wel hoor, dat wil zeggen: af en toe, want er is (gelukkig) meer in de wereld dan reclame alleen. Als we ons teveel met blogs als dit bezig houden, dan kost het ons net zoveel tijd als braaf al die stompzinnige spotjes op tv uitzitten. En dat willen we niet, snap je?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bob Sipkes

    SBS is begonnen met reclame blokjes van 2 1/2 minuut. 5 maal per programma van ca 55 minuten.Daarna weer reclame. Verschrikkelijk. Je raakt de draad kwijt en je kan geen koffie zetten tijdens 2 1/2 minuut. Voorts wordt de maximale tijd van 12 minuten/uur fors overschreden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.