Zovirax over Prevner: ‘Reclame koortslippencrème misleidend’

Producent van koortslippencrèmes Zovirax sleepte concurrent Prevner voor de rechter. Die zou in een reclamecampagne ten onrechte stellen dat ze de enige werkende koortslippencrème aanbiedt. Zovirax eist in een kort geding dat Prevner stopt met de misleidende campagne. Meldt Trouw, op basis van een bericht van Novum. Zovirax, de grootste fabrikant van koortslip- producten in Nederland, maakt er bovendien bezwaar tegen dat de crème van Prevner als geneesmiddel wordt aangeboden. Volgens Zovirax is het product van Prevner niet als geneesmiddel erkend, waardoor het als medisch hulpmiddel

moet worden omschreven. Volgens Prevner de kritiek van Zovirax onterecht. Uit eigen onderzoek van Prevner zou blijken dat de eigen crème wel werkt en die van Zovirax niet. "Wij zijn al een jaar succesvol op de markt. Zovirax probeert op onterechte gronden Prevner van de markt te krijgen."

Zovirax is het hier niet mee eens, aldus Trouw/Novum. "Prevner mag niet zeggen dat ze effectiever is want dat heeft ze nooit laten onderzoeken. Daar zijn twee onafhankelijke studies voor nodig, goedgekeurd door de Inspectie van de Gezondheidszorg en publicatie in een medisch tijdschrift", zegt een woordvoerder. Het kortgeding heeft al gediend. De uitslag is ons nog niet bekend.

 

Lees ook:Campagne biologisch voedsel – AH geeft klanten de reclamezak
Lees ook:Reclame voor ‘gezonde’ e-sigaret mag definitief niet van rechter
Lees ook:KRO: ‘Pearle misbruikt Boer zoekt vrouw in reclame’
Lees ook:Exit Negerzoen bleek marketingtruc van producent
Lees ook:€ 900 voor eicellen in advertentie Med. Centr. Kinderwens

5 reacties op “Zovirax over Prevner: ‘Reclame koortslippencrème misleidend’

  1. jeroen van der meij

    De uitslag van het kort geding is nu wel degelijk bekent. Prevner moet hun excuses maken naar Zovirax toe: En dat nogwel op de Nederlandse Televisie. “Blunder”

      /   Beantwoorden  / 
  2. wyke

    nou toevallig werken allebei de cremepjes niet zoals er gezegt word.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

    Ik gebruik al ruim 2 jaar Prevner. Sinds die tijd heb ik nooit meer een koortslip gehad. Ik smeer het zo nu en dan. Ik ben nog met de tweede tube bezig. Voor mij werkt het uitstekend.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jason

    Prevner werkte uitstekend! Ik heb er heel wat beginnende koortslippen de kop mee ingedrukt. Als ik Prevner gebruik dan zijn mijn lippen lekker “rustig”. Jammer dat ik het niet meer vind.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.