Kunst? Dolce & Gabbana trekt advertentie in Spanje

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana trekt bijgaande advertentie terug uit de Spaanse media, na protesten dat erin wordt aangezet tot geweld jegens vrouwen. ‘’Alleen in Spanje, waar ze een beetje achter- lopen, niet in andere landen,” zei een D&G-woordvoerder in een Italiaanse krant, zo meldt Eibt24. Het Spaanse Ministerie van Sociale Zaken laat weten dat de campagne tegen de wet is, want vernederend voor vrouwen. Er is geen enkele relatie tussen positie van de vrouw op de foto en de producten die worden verkocht door het modehuis. D&G noemt het beeld in de campagne kunst, wat niets te maken heeft met een echte situatie. ‘’Als dit niet mag, dan kun je het Louvre of de schilderijen van Caravaggio ook beter verbranden.”

Dolce Gabbana rape ad

Lees ook:‘Because I am a Feminist’-reclame Marlies Dekkers buiten te zien
Lees ook:Italiaanse campagne tegen boelimia en anorexia
Lees ook:Spaanse overheid wil beautyreclame op tv verbieden tot 22.00 uur
Lees ook:81-jarige Sophia Loren in Dolce & Gabbana-reclame voor eigen merk lipstick
Lees ook:Dolce & Gabbana veroordeeld: ‘gewelddadige’ reclame

Eén reactie op “Kunst? Dolce & Gabbana trekt advertentie in Spanje

  1. Redactie, Michael

    UPDATE: Ook in Italië is er groeiend protest tegen de nieuwe campagne van het modemerk Dolce & Gabbana. De foto zou volgens tegenstanders aanzetten tot “groepsverkrachting”. Dat is ook de mening van de minister van Gelijke Kansen van Italië. Hij wil dat de reclamecampagne onmiddellijk wordt ingetrokken. Andere organisaties riepen op tot een boycot van Dolce & Gabbana, melden de Italiaanse media.

    Op de foto is een man met naakt bovenlijf te zien die een vrouw vasthoudt die op haar rug op de grond ligt en van wie blote benen te zien zijn. Meerdere mannen kijken toe op het tafereel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.