Code Commissie oordeelt over groene stroom Essent

Zou er nu een delegatie van de Reclame Code Commissie afreizen naar Indonesië of Maleisië? Vast niet, toch jammer voor ze.
Milieudefensie
heeft een klacht ingediend bij de commissie omdat de reclame voor Essent voor duurzame groene stroom niet zou deugen, waardoor consumenten worden misleid. De energieleverancier zou palmoliestroom ten onrechte als duurzame ‘groene’ stroom verkopen, luidt de aanklacht. Omdat voor palmolie grote plantages moeten worden aangelegd, worden onvermijdelijk grote hoeveelheden regenwoud gekapt waardoor veel flora en fauna verdwijnt, aldus Milieudefensie.

Actievoerders van Milieudefensie hebben dinsdagmorgen ook geprotesteerd bij het hoofdkantoor van Essent in Arnhem. Zij willen dat het bedrijf stopt met het verstoken van palmolie. Essent moet zijn verantwoordelijkheid nemen, zegt woordvoerder Eugène van Haaren van Milieudefensie. "Stopt Essent niet, dan volgen er meer acties."

Essent laat volgens ANP en Novum weten voorlopig nog niet te stoppen met het verstoken van palmolie. Het bedrijf wil eerst criteria opstellen voor duurzame energie. Mocht vervolgens blijken dat de palmolie niet aan deze criteria voldoet, stopt het energiebedrijf met het gebruik ervan, zegt woordvoerder Anneloes van der Voort.

(Bijgaande foto van een palmolieplantage is van Peter Lievense)

Lees ook:Groene stroom-reclame: ‘Essent misleidt consument’
Lees ook:Gewone koe maakt reclame voor Groene Stroom-checker
Lees ook:Zelfs het gas wordt groen met helemaal groenpakket Essent
Lees ook:Greenpeace valt ‘rokend Essent’ aan in advertentie
Lees ook:Trotse reclame voor 100% groene stroom van energieproducent Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.