Dozijn nominaties voor Ster Gouden Loeki Aller Tijden bekendgemaakt

Gouden Loeki beeldje deelDe benoeming van de Ster Gouden Loeki Aller Tijden nadert zijn ontknoping. Een onafhankelijk publiekspanel van GfK nomineerde 50 tv-commercials. De vakjury bepaalde de top 12, die hierna volgt, zo meldt vaksite Adformatie. De eindstem is weer voor het publiek. Een groot publiekspanel van GfK beoordeelt de 12 overgebleven commercials, waarna duidelijk wordt wie de Ster Gouden Loeki Aller Tijden wint. De prijsuitreiking is op 25 november in Amsterdam. De 12, die hier te zien zijn: ‘Bommetje’ uit 1997 van Melkunie en het voormalige reclamebureau Lowe Kuiper & Schouten; ‘Der Rudi’ uit 2002 van Heineken en reclamebureau TBWA\Neboko; ‘Goeiemoggel’ uit 2007 van KPN en N=5; ‘Klok’ uit 1989 van Centraal Beheer Achmea en DDB; ‘Lekker lang bellen’ uit 2012 van Telfort en N=5; ‘Met de Fiat Panda lach jeiedereen uit’ uit 1983 van Fiat en v/h PMSvW; ‘Olifant’ uit 1996 van Rolo/Nestlé en v/h Ammirati Puris Lintas; ‘Petje Pitamientje’ uit 1985 van Calvé Pindakaas en JWT; ‘Pietertje’ uit 2010 van Calvé Pindakaas en Alfred International; ‘Stoplicht’ uit 1996 van Fruit Joy/Nestlé en v/h Lowe Kuiper & Schouten; ‘Walk-in Fridge’ uit 2009 van Heineken en TBWA\Neboko; ‘Zwanen’ uit 1995 van KLM en v/h PMSvW. Deze commercials zijn volgens de vakjury, onder voorzitterschap van Barbera Wolfensberger, ‘gegrift in ons collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben.’ Zo meldt vaksite Adformatie.

Een compilatie van de 12 commercials is donderdag 5 november te zien in het Ster-reclameblok om 22.50 uur op NPO 1, laat Ster weten. Een compilatie van de top-50 kwam gisteravondweer langs op de buis. Zie ze hier.

Lees ook:Benoeming Gouden Loeki Aller Tijden 50-jarige Ster
Lees ook:AH, Jumbo, Centraal Beheer, Fiat, Interpolis, KPN, Heineken, WNF en Unox in finale Ster Gouden Loeki 2015, online stemmen gestart
Lees ook:Online stemmen op Gouden Loeki favorieten van top-10 mogelijk tot 18 januari
Lees ook:Van Amstel tot Unox: tien winnaars vierde kwartaal Ster Gouden Loeki 2015 bekend
Lees ook:‘Olifant’ van Rolo (Nestlé) wint Gouden Loeki Aller Tijden van 50-jarige Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.