Laatste week ’125 jaar Autoreclame’ in Louwman Museum

De tentoonstelling ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’ in het Louwman Museum in Den Haag is verlengd tot en met zondag 29 april, en gaat dus zijn laatste week in. Zie ook de overlees. Onlangs werd met ruim eenderde van de stemmen is de  TV- commercial ‘Met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ (1983) verkozen tot de leukste autoreclame aller tijden. De online verkiezing vond plaats in het kader van de tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’ zorgde ervoor dat het Louwman Museum de afgelopen twee maanden meer bezoekers dan ooit tevoren verwelkomde. Om de vele auto- en reclameliefhebbers de kans te gunnen de tentoonstelling alsnog te bezoeken, is besloten de tentoonstelling met twee weken te verlengen, tot en met zondag 29 april aanstaande. Het Louwman Museum herbergt de grootste privécollectie auto’s ter wereld en biedt met ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’ een voor Nederlandse begrippen uniek overzicht van dit reclamegenre, meldt een persbericht van de organisatie.

Oer-Hollandse commercial
Ter ere van de tentoonstelling kon via www.blijdatikrij125.nl gestemd worden op de leukste autoreclame aller tijden. De oer-Hollandse Fiat Panda commercial (die overigens volledig in Florida werd opgenomen) uit 1983 blijkt met ruim eenderde van de stemmen de favoriet, vóór Citroën-verkoper Dennis van de Ven – alias Jeroen van Koningsbrugge – in de reclame ‘Vakantiefile’ uit 2004. Andere genomineerden waren onder meer de ‘Springende Dwergen’ van Mazda en een controversiële Australische commercial van Hyundai. Aldus het persbericht.

 

Lees ook:Stemmen op ‘leuke autoreclame’ op site 125 jaar Autoreclame
Lees ook:‘Blij dat ik Rij, 125 jaar autoreclame’ in Louwman Museum
Lees ook:Vrouwelijk model van 71 op de motorkap als reclame voor tentoonstelling ‘Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’
Lees ook:Tentoonstelling ’125 jaar Autoreclame’ nu in Hoorn te zien
Lees ook:Prachtige reclame voor ’125 jaar Autoreclame’- tentoonstelling… in vrouwenkatern DeTelegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.