‘Pietertje’ van Calvé Pindakaas wint Gouden Loeki 2010, ‘Muis’ van Centraal Beheer Achmea tweede

De Gouden Loeki 2010 is weer naar Calvé Pindakaas gegaan, voor de commercial ‘Pietertje,’ gemaakt door reclamebureau  Alfred International. Op de 2e plaats eindigde gisteravond -onbekend is hoe groot het stemmenverschil was- ‘Muis‘ van Centraal Beheer Achmea (bureau: DDB Amsterdam). De winnaar werd gisteravond live door het NL publiek gekozen uit een shortlist van vijf, die weer naar voren was gekomen uit de 36 genomineerde spotjes voor de Gouden Loeki van het afgelopen jaar. De overige vier waren ING met ‘Oranje Leeuwen (reclamebureau LeukWerkt Worldwide) dat volgens berichten op o.m. Adformatie derde werd, Heineken met ‘Men with Talent (TBWA\Neboko) werd vierde en Bol.com met ‘Mummiepak(Etcetera) vijfde. Competitie en uitreiking -live op Nederland 1- werden georganiseerd door de STER, dreclameverkopers van de Publieke Omroep. ‘Pietertje’ is de opvolger van Heineken’s ‘Walk-in fridge‘ dat vorig jaar won. Calvé Pindakaas won de Gouden Loeki ook al in 1998 met Goal‘ en in 2002 met ‘Voetballertje‘, ook allebei met sportieve kids in de hoofdrol.

Lees ook:Gouden Loeki 2011 voor Ali B’s ‘Altijd samen’ van T-Mobile en reclamebureau Etcetera (2e: Gamma/Bouwsteentjes/TBWA)
Lees ook:Gouden Loeki 2011: nu stemmen voor de vijf finale plaatsen
Lees ook:Art Rooijakkers presenteert Ster Gouden Loeki 2013
Lees ook:Calvé/Pietertje winnaar juli-nominaties Gouden Loeki, gevolgd door afscheid Gamma en AH’s Schouder aan schouders
Lees ook:Gouden Loeki 2012: Telfort’s Hans en reclamebureau N=5

0 reacties op “‘Pietertje’ van Calvé Pindakaas wint Gouden Loeki 2010, ‘Muis’ van Centraal Beheer Achmea tweede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.