Scènes uit ‘Johan’ gebracht als reclame voor tv-serie VPRO

Johan Cruijff is niet blij met de nieuwe, 4-delige dramaserie Johan die binnenkort bij de VPRO te zien is, meldt onder meer Metro vandaag (vanaf maandag 24 februari, 22.10 uur, Nederland 1). Zie bijgaand als promo’s enkele scènes en interviews uit de serie, zoals gepubliceerd door The Post.online en de VPRO zelf, dat spreekt van ‘Een episch verhaal, van Amsterdam tot Barcelona, dat bewijst waarom Johan Cruijff nog steeds een levende voetballegende is.’ Cruyff vreest echter dat het niet zo nauw wordt genomen met de feiten, zo meldde De Telegraaf  gisteren. Volgens zijn woordvoerster is niemand uit zijn

persoonlijke omgeving benaderd door de programmamakers. In de serie, met Reinout Scholten van Aschat als Johan en Bracha van Doesburgh als zijn vrouw Danny, komen onder meer de ruzie met zijn broer Hennie, zijn problemen door zijn voetbalvisie en zijn stap naar het zakenleven ter sprake. Scholten van Aschat liet gisteren weten dat er met deze rol een droom uitkomt. ”Deze serie is een ode aan hem, als voetballer en als authentiek persoon. Het is een eer dat ik het mocht doen.”

Joost de Wolf, hoofd drama bij de VPRO echter, geciteerd door The Post:  ”Zoals eerder bij Beatrix gebeurde, nadat we een serie over haar leven hadden uitgezonden, gaan wij er ook nu vanuit dat de populariteit van Johan, en vooral die van Danny, na deze serie alleen maar zal toenemen.’ Daaraan wil hij nog wel toevoegen dat er, in tegenstelling tot wat de Telegraaf berichtte, wel degelijk contact is tussen de VPRO en het management van Johan, maar ‘Johan zou Johan niet zijn als hij zich niet toch overal tegenaan zou bemoeien.”

De VPRO meldt dat de serie de hoogte- en dieptepunten van zijn illustere voetbalcarrière en zijn persoonlijke leven vertelt. ”Trouwen met de liefde van zijn leven kost hem de liefde van zijn broer. Zijn visie op voetbal, en zijn onverzettelijke geloof in die visie, brengt hem ruzies en verzet van teamgenoten. Zijn desastreuze flirt met het zakenleven dwingt hem terug op het veld, terwijl zijn lichaam het eigenlijk niet meer aankan.”

PSLeuk blog, Reclamewereld?

Lees ook:Johan Cruyff Foundation rouwt om ‘wereldwijd kinderen raken’ door Johan
Lees ook:Johan Cruijff bedankt voor zijn mooie columns in rouwadvertentie redactie De Telegraaf
Lees ook:Avicii zingt in ‘Brotherly Love’-spotje Coca-Cola
Lees ook:VPRO laat fans reclamepromo’s maken voor serie Dexter
Lees ook:‘Onze man in Teheran’-serie in de reclame bij VPRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.