Reclame voor ‘nee’ tegen Oekraïne-pact van SP

Waar een ‘nee’ of ‘tegen’ allemaal al niet goed voor is, bij het stemmen in het referendum morgen over Oekraïne. Volgens de SP dan, die deze zeer opvallende advertentie er tegenaan gooit in dagblad Metro vandaag. Nee, nee, nee-reclame. KLIK erop om te vergroten, waardoor de tekst onderaan leesbaar wordt. Nee is volgens de SP beter voor Oekraïne, nee is beter voor Nederland en nee is beter voor Europa. De drie kopjes onderaan die een wat meer gedetailleerde tekst inleiden, zeggen: 1. De EU is al te groot, Oekraïne is instabiel; 2. Geen open grenzen voor corruptie; en 3. Speel werknemers niet tegen elkaar uit. Op de site van de SP voegt Emile Roemer daar nog aan toe: ”Op woensdag 6 april houdt Nederland een referendum. U mag dan zeggen of u voor of tegen het verdrag van de Europese Unie met Oekraïne bent. Oekraïne? Dat is een grootEuropees land aan de grens van Rusland. Door gierende corruptie trekken een paar superrijken aan alle touwtjes. Mede door dit verdrag heerst er een bloedige burgeroorlog, met al bijna 10.000 doden en meer dan een miljoen mensen op de vlucht. Wilt u dat dit verdeelde land niet alleen economisch maar ook politiek en militair dichter bij de EU getrokken wordt? Ik niet. Maar de regering is voor. Gelukkig mag u het nu zeggen. Uw stem kan dit verdrag stoppen. Gebruik hem dus op 6 april. Ik zeg: tegenstemmen is 3 x beter! Beter voor de mensen hier, beter voor de mensen daar en beter voor Europese samenwerking, gericht op vrede en vooruitgang voor iedereen.” Was getekend, Emile Roemer

Lees ook:Amsterdamse maakt Stem!-reclame voor EU/Oekraine-referendum op 6 april
Lees ook:Spotje Jan Mulder en Javier Guzman tegen Aids in Oekraïne
Lees ook:SP start campagne tegen kilometerheffing, noemt ‘t filebelasting
Lees ook:Meer handtekeningen tegen uitbreidingsdrift EU gezocht door GeenPeil meldt advertentie
Lees ook:Vijf grote pensioenfondsen stellen krantenlezers gerust in advertentie, maar sluiten een kleine daling niet uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.