Zwarte Piet-boycot met gedicht in advertentie ontkend door Albert Heijn

AH lieve Piet‘Albert Heijn is er voor iedereen’, liet het bedrijf onlangs al weten, na de berichten dat Zwarte Piet er in de ban was gedaan. Twitter was eerder geëxplodeerd met boze oneliners. Maar AH ontkent de ‘boycot’ dus. Vandaag zelfs met een heus -en leuk- gedicht in de wakkere krant (waarom alleen in die krant?). Volgt eerste de tekst van het gedicht in De Telegraaf, daarna de hele tekst van AH’s statement over die vermeende ban. ”Lieve Piet. Je ben nog niet in het land, maar nu al sta je in de krant. Je zou verbannen zijn uit de winkels van Albert Heijn. Van dat bericht lieve Piet is helemaal niks waar. Je ligt volop in onze schappen, net als ieder jaar. Wij vinden je in zwart en andere kleuren reuze, maar laten aan heel Nederland de keuze.” Was getekend: Gewoon bij Albert Heijn.

En de pers reactie van AH luidde: ”Voor de vele klanten die het Sinterklaasfeest op de gebruikelijke wijze willen vieren, hebben we producten met Zwarte Piet daarop. Maar u ziet ook producten waarop hij niet staat. Aan de klant de keuze. Er is dus geen sprake van een besluit om Zwarte Piet in de ban te doen. Er zijn nu veel berichten in de media over Sinterklaas en Albert Heijn. Deze komen voort uit een foto van een display die nu al in de winkel staat. Daarin worden verkleedpakjes voor kinderen getoond, met kinderen zonder schmink. U vindt echter ook nu al uitingen in onze winkels waarop Zwarte Piet wél staat.”

Lees ook:Sinterklaas vieren verandert, en Albert Heijn-reclame dus ook
Lees ook:Belgische bonbons uitgedeeld bij Albert Heijn om Delhaize-fusie te vieren meldt advertentie
Lees ook:Dirk en Transavia haken in op vertrek supermarktmanager Harry uit de AH-reclame
Lees ook:Everybody Appie! nieuwe slogan in ‘Albert Heijn van Magda’-spotje
Lees ook:Huismerken Albert Heijn ‘waar Nederland gek op is’ ingezet in reclame oorlog supers

Eén reactie op “Zwarte Piet-boycot met gedicht in advertentie ontkend door Albert Heijn

  1. 12ejordan

    De Piethaters komen wel aan het woord, maar de fans, toch nog altijd ruim de meederheid, worden de mond gesnoerd door de bange, laffe omroepen:
    http://bit.ly/1CgZuxT
    http://bit.ly/1nkvlMt

    Dus het bewijs is daar: wij worden zwaar gediscrimineerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.