Wereldkampioenschap neusreinigen blijkt internetspotje

Viral: wereldkampioenschap neusreinigen

Ja, echt. Het schijnt dat miljoenen mensen in Amerika, Azië en Rusland dagelijks hun neus reinigen door er water in te spuiten (Jala neti/neti/Jalaneti, zo heet het neusreinigen), meldt site Molblog. In Rusland moest een nieuw product op de markt worden gezet: een Aqua Maris set voor dagelijkse neusreiniging met zeewater. Het Nederlandse bureau Novocortex ging samen met het Russische Red Graphic voor JGL & Aqua Maris aan de slag met een viral ofwel internetspotje. ”Om de geloofwaardigheid van de viral te verhogen werd het ‘International Federation Jala Neti (IFJN)’ in Lausanne

 

opgericht en de site van de fictieve organisatie werd gevuld met content, met onder andere artikelen over de herverkiezing van het comité, de wedstrijd voor Jala Neti Atleet van het Jaar, het programma van de werelkampioenschappen etc. Er werd ook een Russische site gemaakt voor de fanclub voor de Rus Fedor Konyukhov, wereldkampioen in de ‘vijfliterklasse’. Aqua Maris was de sponsor van de federatie. In Amsterdam werd het WK Jala Neti georganiseerd: ‘competitive nose cleansing’.
Er werd een officieel persbericht verstuurd, dat werd opgepikt. In de eerste week kreeg de viral zo’n 100.000 Russische bezoeken, daarna werd het door internationale media overgenomen. Deze campagne heeft nu ruim 600.000 views op YouTube (ook op Break.com en andere videoplatforms) werd opgepikt door de grote internationale media zoals Sports Illustrated en The Huffington Post (alleen hadden deze media niet direct door het een viral was). Aldus Molblog. Prachtig akelig.

Lees ook:‘Innerlijk varken’ bij Russische vrouw nekt Rexona-campagne
Lees ook:Amerikaanse band OK Go gaat luchtledig in video met dank aan luchtvaartmaatschappij uit Rusland
Lees ook:‘Gmail Art’ door Google Rusland ingezet als reclame voor Gmail
Lees ook:Bol.com met online anti-reclame aangepakt door Cosmox.nl
Lees ook:Rusland houdt van Noordpoolboringen, niet regenbogen

0 reacties op “Wereldkampioenschap neusreinigen blijkt internetspotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.