Bevat Pro Color-campagne soms ‘n anti-Wilders boodschap?

Verffabrikant Flexa haakt in op de komende verkiezingen. En wil dat je hun bijgaande  Pro Color-advertentie voor je raam hangt: Pro Color. Kies voor meer kleur.  Maar het lijkt wel alsof ze méér willen communiceren, maar dat toch maar niet doen. Alsof ze ook een boodschap willen verkondigen in heFlexa voor je raamt gevoelige integratiedebat in Nederland. Alsof ze bijna, ik durf het bijna  niet op te schrijven, met een grondig verpakte anti-Wilders boodschap komen… Het is een duidelijke actuele inhaker, ook vanwege dat afgebeelde potlood dat we kennen uit het stemhoekje. Maar uit de tekst onder de advertentie blijkt dat het ”gewoon” om verf gaat, dat de huizen kleurt. Hoewel. Kleur mengt, meldt een poster op straat, Kleur verbroedert, vertelt ons de site. Weer twee hints. Jammer eigenlijk. Weinig dapper. Waarom niet écht kiezen, in plaats van half, voor een écht leuke, duidelijke aanpak: spoor het publiek ook op te kiezen voor een kleurrijk Nederland, naast een kleurrijk huis. Durfden de Flexamensen kennelijk niet. Waarom niet? We kunnen gissen, maar doen het maar niet. De tekst onder de (zie overlees)

advertentie van vandaag luidt: ”Kies ook voor meer kleur! Hang deze poster voor je raam – laat zien dat je Pro Color bent en als extra maak je kans op een kleur-make-over van de eigen huis door het pro color team. Schrijf je in op kiesprocolor.nl zodat wij weten dat je meedoet.” (Pro Color is een initiatief van Flexa)

Lees ook:Het anti-plak logo van Flexa, gedemonstreerd in spotje
Lees ook:Grappig staaltje tand- en kaakreclame in A’dams sufferdje
Lees ook:Formido viert verkiezing tot ‘Beste webshop bouwmarkten’ door consument met advertentie
Lees ook:Reclamestuntje Vlaamse vervoersmij om busvervoer te stimuleren
Lees ook:Er waren eens twee biggetjes vertelt Ali B in T-Mobile spotje

5 reacties op “Bevat Pro Color-campagne soms ‘n anti-Wilders boodschap?

  1. pjotr

    Ik weet niet of ik dit nu goed vind. Dat ‘Pro Color’ boven de uitingen had ik (tot nu toe) nog niet in verband met verkiezingen gebracht, terwijl ik overal al posters heb zien hangen enzo.
    En dan dat potlood… terwijl het hier toch over vérf gaat? Naar mijn smaak is de boodschap erg verstopt en ingewikkeld gemaakt. Gewoon iets simpels als ‘Kies kleur’ in plaats van ‘Pro Color’, waarom zou dat nou niet beter geweest zijn? Maar goed, het zal wel weer aan mij liggen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Pjotr: Ook ik worstel er dus mee, zoals blijkt uit stukje. Bedoelen ze OOK te zeggen wat ik er in meen te lezen? Dus niet duidelijk genoeg en gemiste kans. Gewoon een affiche ophangen thuis en hopen dat iemand aanbelt, is zo veel eerder en zoveel vaker gebeurd (te beginnen met Mitsubishi Carisma).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bor

    Je moet die andere affiches eens lezen, daar zitten toch ook hele rake kreten bij: ‘waarom alleen zwarte en witte scholen’, ze hebben een punt, een heleboel punten! Tis wel een zo’n Carisma actie, maar deze hang ik vanavond nog op! Kan wel wat meer kleur hier in Adam zuid gebruiken!

      /   Beantwoorden  / 
  4. silla

    Sorry, maar ik begrijp het niet… Flexa als voorvechter van kleur in de samenleving, omdat ze verf maken? Vat ik het dan goed samen? Is dat niet een béétje vergezocht?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Odet

    Het is meer dan een poster ophangen, dit is een onderdeel van iets groters… het is geloven in het feit dat kleur werkelijk iets doet. En dat het toegevoegde waarde heeft voor de samenleving. Bekijk het manifest op http://www.kiesprocolor.nl maar eens. Flexa wil kleur op de politieke agenda zetten. Vandaar de politiek getinte aanpak. Flexa gelooft in kleur, het is belangrijk en daar willen we de Nederlanders over na laten denken. Binnenshuis, maar zeer zeker ook erbuiten. Alles aspecten van kleur komen terug op deze site. Wat doet het persoonlijk voor iemand. Is het cultuur gebonden. Tevens kan iedereen kleurideeën aanleveren voor hun directe omgeving. Zoals een grauwe tunnel of een kleurloze kinderspeelplaats. Wat er verder gaat gebeuren is afwachten. Dit is in ieder geval een begin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.