‘Koning beleggen in de doden’ dubbel in De Pers (QI’s Laan)

Quality InvestmentsQuality Investments, dat, als ik het even kort samenvat, handelt in levensverzekeringspolissen van zieke Amerikanen, was dubbel in het nieuws, vrijdag in dagblad De Pers. Heel apart was dat. Met een betaalde advertentie (bijgaand), waarin ze hun beleggers feliciteren met een fraai rendement van 12,1 pct per jaar na een uitkering van een herverzekeraar. Het QI van Frank Laan was voorts onderwerp van een artikel op de twee pagina’s er precies voor, gekopt ‘Koning van het beleggen in de doden.” Een aparte combi. Toeval? Of  juist niet?  Geen idee. Minstens zo boeiend: DP-redacteur Matthijs Rotteveel zegt ‘t niet hard op in zijn artikel, maar lijkt zijn twijfels te hebben over de betrouwbaarheid van hun adverteerder Quality Investments. Het lijkt wel een redactionele waarschuwing. De sales afdeling was vermoedelijk niet op de hoogte van de inhoud van het artikel, toen ze QI belde om te adverteren nabij het artikel. Een fraai staaltje redactionele onafhankelijk, kun je concluderen. Bij zo’n artikel is een weerwoord een must, en dat staat er ook bij: negatieve opmerkingen over Frank Laan en zijn beleid komen volgens de QI-baas zelf voornamelijk voort uit afgunst en zijn afkomstig van anonieme, ”schijnbaar met hem gebrouilleerde ex-zakenpartners.” Daartegen kan hij zich ”onmogelijk verweren.”

Lees ook:De vechtende medemens in de hoofdrol in geestig spotje DAS
Lees ook:Geen WK-inhakers Kramer en Wüst maar redactionele reclame genoeg voor KPN (en ‘n beetje TVM)
Lees ook:Ajax’ Deense ster maakt ongewild reclame voor Fisher-Price
Lees ook:Burgermeester Van der Laan start aftelklok SAIL op digitale billboards Interbest
Lees ook:Bizar Thais spotje: hoofdrol voor inkvis in reclame Dentyne-kauwgum

2 reacties op “‘Koning beleggen in de doden’ dubbel in De Pers (QI’s Laan)

  1. Jan-Jaap Heij

    In werkelijkheid ging het als volgt: na lezing van het concept en wat gekibbel tussen advocaten heeft QI zelf gebeld over het plaatsen van een advertentie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Dank voor toelichting, het blijft een mooi verhaal. En het maakt ook indruk hoe QI reageerde met die advertentie; lekker brutaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.