Met dank aan de rechter: Witte Reus en Mien wensen u een ‘stralend 2010′

Mien Dobbelsteen 2010Het was even onzeker of ik in 2010 mocht laten weten hoe graag ik was en schoonmaak met Witte Reus,” zegt Mien Dobbelsteen uit Zeg ‘ns Aaa vandaag in een paginagrote advertentie in De Telegraaf. Met daarboven de beste wensen voor een ”stralend 2010,” van haar en Witte Reus. Wasmiddelproducent Henkel was eerder in een twist tussen de Vara en RTL verzeild geraakt. Mien Dobbelsteen wilde hun merk  aanprijzen en dat was tegen het zere been van de Vara. Na een kort geding van de Vara besloot de rechter dat reclamemaken wèl was toegestaan (zie overlees). Zeg ‘ns Aaa was jarenlang een hitserie van de Vara. RTL claimt zelfs dat het de meest succesvolle Nederlandse comedyserie aller tijden was. Die commerciële zender blies de serie dit jaar slim nieuw leven in; geheel vernieuwd, net als een wasmiddel, haha. Henkel sprong hierop in door actrice Carry Tefsen te strikken voor een reclamecampagne. In de advertentie vandaag meldt ze ook: ”In het nieuwe jaar hebben Witte Reus en ik grootste plannen. U zult nog vaak van ons horen.” Mooi.

Curieuze uitspraak in zaak Mien Dobbelsteen, vindt collegablog Zappen.nl (http://zappen.blog.nl/rtl-nederland/2009/12/25/curieuze-uitspraak-in-zaak-mien-dobbelsteen). RTL mag met Witte Reus een reclamecampagne uitvoeren waarin Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) de hoofdrol speelt. Dat heeft de rechter besloten na een kort geding dat de Vara aanspaande. ”Maar eigenlijk mag RTL het typetje niet commercieel exploiteren, vindt de rechter. Het is dat de campagne al in zo’n ver gevorderd stadium is en het eigenlijk te laat is om alles terug te draaien. RTL mag zodoende zijn plan doorvoeren, maar moet wel een boete betalen aan de Vara.

”Eigenlijk heeft de Vara het kort geding dus gewonnen, maar verliest het toch nog gezien de onbevredigende uitspraak. Voor beide partijen. De Vara verstrekte aan RTL een licentie voor het maken van een nieuwe serie Zeg ‘ns Aaa, maar is van mening dat een campagne met Mien niet door de beugel kan.” Aldus Zappen.nl

Lees ook:Mag Mien Dobbelsteen nou wel of niet reclame maken voor Witte Reus?
Lees ook:Kruidvat nu boos over reclame van Nutricia
Lees ook:’Als lekkerste getest’-reclame Sultana fruitbiscuits mag niet
Lees ook:Pastors ‘anti-islam’-radiospot EénNL mag van rechter
Lees ook:Swiss moet reclame afslankmiddel staken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.