Kellogg’s èn VWA: ‘gemalen spijkers-claim’ Keuringsdienst van Waarde ‘flauwekul’

Wie moet je nu geloven, als eenvoudige consument die eens wat anders wil voor zijn ontbijt dan een boterham met kaas of worst? Volgens tv-programma de Keuringsdienst van Waarde is Kellogg’s Special K-conflakes, dat helpt met afvallen, bijzonder ongezond. Want er zitten ”gemalen spijkers” in. Zie een uitgebreid bericht in Zappen.blog van collega Herman Roggeveen. Bij de reacties daarop een statement van Kellogg’s, dat het een flauwekul verhaal noemt. En uitlegt waarom. En dan vanochtend prominent in de krant bijgaande melding van Kellogg’s waarin humor van stal wordt gehaald om diezelfde serieuze boodschap te herhalen. ”Helaas werd een onjuist beeld over ijzertoevoeging geschetst” door de KvanW.  Belangrijk: De VWA (Voedseldienst van Waren, ‘s lands onafhankelijke overheidsorganisatie die de veiligheid van o.Kelloggs ijzersterkm. voedsel bewaakt) heeft ”officieel laten weten dat de indruk die het tv-programma wekt flauwekul is.” De inhaak- advertentie, gekopt ”Een ijzersterk verhaal” wordt afgesloten met, verwijzend het VWA-oordeel: ”Een ijzersterk antwoord op een onzorgvuldig verhaal.” En zèlf zegt de VWA in een persbericht: ”IJzer is een belangrijke stof voor een goede gezondheid. De indruk die het tv-programma wekt dat het om gemalen spijkers of ijzervijlsel zou gaan is flauwekul.” Dus? Ik geloof VWA/Kellogg’s, ook beter voor mijn nachtrust (en ontbijt, al ga ik voor muesli). En in Amerika zijn ze trouwens strenger dan in Nederland als het gaat om het toelaten van voedseltoevoegingen.

Lees ook:Fraaie overlijdensadvertentie voor topkok Cas Spijkers
Lees ook:Eva (bloot ja) op reclameposter Kellogg’s All-Brann schokeert SGP
Lees ook:EI LOVE YOU zegt de advertentie (want een ei hoort erbij)
Lees ook:NL Energie-aanval op prijzen Essent ‘misleidend’ genoemd
Lees ook:Michael Phelps gestrikt door Kellogg’s voor doosmodelling

7 reacties op “Kellogg’s èn VWA: ‘gemalen spijkers-claim’ Keuringsdienst van Waarde ‘flauwekul’

  1. Mr-Mills

    Ik vond het ook een ongelofelijk straf verhaal, heb dan ook thuis eens geprobeerd om de truuk met de magneet en het aquarium over te doen, en je kon inderdaad met de magneet de cornflakes verder trekken…. dus maw de feiten
    -er zit overduidelijk iets in de vlok wat aangetrokken wordt door een magneet
    -Metallisch ijzer wordt aangetrokken door een magneet, en kan niet opgenomen worden door het lichaam (nagevraagd bij mijn huisarts)
    -ijzer opneembaar door het lichaam, wordt niet aangetrokken door een magneet.

    Trek nu zelf je conclusie, ik heb de mijne al getrokken… :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. AJ

    Ja, echt een ideaal moment om taalgrapjes te gaan maken, in een serieuze reactie.

    Als Kellogg’s slim is, plaats(t)en ze geen niettus-advertentie in de krant maar een pre-roll commercial op Uitzending Gemist KDVW.

      /   Beantwoorden  / 
  3. J

    Lekker naief om Kellogg’s maar te geloven, omdat dat beter is voor je nachtrust.
    Ze bewijzen in het programma KvanW wel degelijk dat het om metallisch ijzer gaat (Kellogg’s in Duitsland geeft het zelfs toe!) en dat is enorm misleidend van Kellogg’s, omdat je in eten mineraal ijzer verwacht!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redactie, Michael

    @J Dat was meer een grapje. Ik geloof Kellogg’s primair vanwege de verklaring van de VWA als overheidsorganisatie en ook vanwege de zeer strenge foodcontroles in de VS. Maar ja, volgens Dirk Scheringa is De Nederlandse Bank ook niet meer te vertrouwen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wim

    Toch vreemd, 2 professoren die vertellen dat zoiets niet goed voor je is en de VWA doet het af als “flauwekul”.
    Ik heb zelf ook het proefje gedaan met de blender en magneet en ik eet het spul niet meer..

      /   Beantwoorden  / 
  6. Salvator

    Als het mag, is dat dan voldoende reden voor Kellogg’s om het ook te doen? Als het niet schadelijk is om stront in je ontbijt te strooien, is dat dan een reden om het te doen?

      /   Beantwoorden  / 
  7. mia

    beste mensen ,

    als iemand gezond eet met genoeg groenten heeft die de ijzer in de vorm van metallisch ijzer zeker niet nodig. metallisch ijzer (voor de grap oud schroot genoemd) hoort niet toegevoegd te worden zonder dat het heel duidelijk op de verpakking staat.
    als je nl ijzerstapeling hebt zoals ik is het zelfs toxisch en tast het je lever aan.
    uit studies in amerika is zelfs vast komen te staan dat het parkinson en alzheimer kan veroorzaken en ik ken families met ijzerstapeling, waar dat meer dan gemiddeld voorkomt. misschien wel 10% van de bevolking heeft het, maar er wordt haast geen ruchtbaarheid aan gegeven
    je moet geen extra vitamines en mineralen toevoegen, want je weet nooit wat sommige mensen(met andere ziektes) ervan krijgen.
    ik ben chemicus dus weet ik hoe die mechanismus werken.

    mvg, mia

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.