Prinsjesdag: Etos – ‘altijd sjerp geprijsd’ – haakt in met … sjerpen

Over inhaken op Prinsjesdag gesproken. Het houdt maar niet op. Brengt Ceesjan Blom een koffertje met Cup-a-Soup, inclusief Koninginnesoep, naar Wouter Bos, blijkt Etos oranje sjerpen te hebben uitgedeeld, in Den Haag. Met een woord’grapje’ om van te gruwen, maar ach, who cares vandaag: Etos, altijd sjerp geprijsd. Het is inhaakdag, dus moet je snel wezen. Ook al zag je deze dag al een jaar aankomen, haha. Ahold’s drogisterijketen gaf de sobere Prinsjesdag zo toch nog een kleurig tintje, met een leuke actie. Alle bezoekers kregen, net zoals Hare Majesteit, een sjerp uitgereikt met daarop genoemde schrandere tekst. ”En dat komt best goed uit na de bekendmaking van de bezuinigingen,” aldus het persbericht droogjes. De uitgedeelde sjerpen werden massaal gedragen door de toeschouwers langs de route van de rijtoer die Koningin Beatrix elk jaar aflegt, wordt geclaimd. En dat zullen vanavond natuurlijk checken op Het Journaal (maar ik geloof het wel hoor, als zelfs een politieagente gesjerpt is).

Wat is wel mis is een leuke relevante aanbieding: 10 pct Prinsjesdagkorting of zoiets, als je de sjerp inlevert bij Etos.

Lees ook:Etos viert drogisterijprijs met zoenreclame en actie
Lees ook:Etos frontaal in prijzenstrijd met Kruidvat onthult reclamefolder
Lees ook:Hoogste reclame onderscheidingen SAN voor Ikea, Bol.com en bureau JWT
Lees ook:Ziggo Dome bedankt artiesten en 555.555 fans in advertentie
Lees ook:Etos-reclame speelt met gratis CD bij merkartikelen in op TVOH

3 reacties op “Prinsjesdag: Etos – ‘altijd sjerp geprijsd’ – haakt in met … sjerpen

  1. cor

    Al die duizenden sjerpen die weer even makkelijk na de foto worden weggegooid, hopen vuil en troep, nee, Etos laat zich niet van zijn beste en meest groene kant zien met deze actie. Maar ja, het merk wil dan ook ineens een prijsvechter zijn. De Lidl onder de drogisterijketens. En aan die onderkant is het al zo druk. Niet verstandig deze actie van Etos, sterker, ik begrijp daar helemaal niks van.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Cor: Die actie is best aardig, veel mensen droegen die sjerp, goed voor naamsbekendheid Etos, in een positieve sfeer, bereikt voor weinig geld. Maar niet compleet. Had de mensen een kaartje erbij gegeven, waarop stond dat ze 5 of 10 pct korting zouden krijgen, als ze die sjerp bij een of hun Etos-filiaal inleverden; een Prinsjesdagkorting, Oranjekorting, Begrotingskorting. Of iets dergelijks (‘groene’ probleem ook meteen opgelost).

      /   Beantwoorden  / 
  3. cor

    @Michael. Goed idee, daar moet je eens wat mee doen, met die goede ideeën.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.