DSB Bank gaat ‘Oer-Hollands’ achter geld Icesave-spaarders aan

DSB Bank mag zich als adverteerder dan wel teruggetrokken hebben uit de radio- en tv-bladen, de dagbladen worden nog steeds ingeschakeld. Zeker voor inhakers kun je niet om dat mediumtype heen. DSB weet dat het gegarandeerde geld, tot 100.000 euro, van de gedupeerde Icesave-spaarders binnenkort loskomt, dus gooit er deze bescheiden inhaker tegenaan: Icevrij? En dat slaat niet op schaatsen, haha. De bank biedt ”Oer-Hollands sparen met een hoge rente!” van 5,3 pct. Eigenlijk had ik verwacht dat banken als DSB gepoogd zouden hebben om Icesave Nederland over te nemen, zoals ING Direct deed in Engeland. De claims van ongelukkigen die er meer dan een ton hebben uitstaan vormden waarschijnlijk een struikelblok. Hoewel. Dirk Scheringa spaart wel Gerrit Zalm’s jaarsalaris uit, en dat elk jaar. Had-ie héél wat kunnen compenseren ;-) DSB Bank zegt, interessant, in de kleine lettertje, dat dat percentage gehandhaafd blijft tot 30 september 2009 (terwijl de verwachting is dat de spaarrente gaat dalen volgend jaar). Het is geen deposito, dus het spaarbedrag heeft geen vaste looptijd. Na even gebeld te hebben vernam ik wel dat er een addertje onder het gras zit, namelijk een boeterente van 1 pct bij elke opname. De rente -dus 5,3 pct op jaarbasis- wordt, net als bij Icesave, maandelijks bijgeschreven.

Lees ook:Icesave laat ook schulden achter bij reclamebureau N=5
Lees ook:Rabobank maakt reclame voor Icesave en andere spaarstuntbankjes
Lees ook:Is AT Bank bezorgd? Advertentie over Ned. Depositogar. stelsel
Lees ook:Russische AT Bank sneert naar ABN-Amro’s Rijkman Groenink
Lees ook:Nederlandsche Bank-advertentie voor rekeninghouders Icesave

3 reacties op “DSB Bank gaat ‘Oer-Hollands’ achter geld Icesave-spaarders aan

  1. J. Enschede

    Niet de claim van 100K+ spaarders hebben overname tegengehouden. Bos heeft dit tegengehouden, om “technische redenen”. Verslaggever: beter onderzoek doen en geen insinuaties uiten!
    Uw uitlating slaat nergens op.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael van Os

    Misschien hebben die ”technische redenen”, die Wouter Bos kennelijk niet wil vertellen, daar wel mee te maken… Wat ik zei, J. Enschede: in Engeland is Icesave dus wèl overgenomen door een bank, een Nederlandse nog wel (ING Direct). Maar daar was alles gegarandeerd door de Engelse overheid.
    En ach, zó erg is het toch niet, wat speculeren in het kader van dit blogbericht? Zeker als de echte reden wordt verzwegen door de minister van Financiën…

      /   Beantwoorden  / 
  3. J. Enschede

    Als je het zo uitlegt, plaatst je het in ieder geval in een ander daglicht. 100k+ spaarders komen veelal negatief in het nieuws, en hebben juist die nuances nodig om via meer draagkracht uit de samenleving het kabinet van dit falen van toezicht en zoeken naar oplossingen te overtuigen. Echter uit de context gehaalde, halve berichtgevingen maken dat mensen zich juist keren tegen de 100K+ spaarders. Goede journalistiek is objectief en op feiten gebaseerd, niet suggestief en richtingkiezend. De media is krachtig en bepaald in grote mate de uitwerking van een zaak. Ga hier dus voorzichtig mee om.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.