Nederlandsche Bank-advertentie voor rekeninghouders Icesave

Nauwelijks nieuws bevat-ie, die adver- tentie van De Nederlandsche Bank in de krant vandaag, gericht aan rekening- houders bij Icesave (Landsbanki Islands hf.). Het gaat over de uitvoering van  het depositogarantiestelsel. Rekening- houders hoeven geen apart verzoek voor een uitkering in te dienen in IJsland. Ze krijgen informatie van DNB en als ze 22 oktober geen formulier hebben gehad, moeten ze zich op een speciaal DNB-adres melden (zie overlees). Uiterlijk 3 maanden na ontvangst van het aanvraagformulier wordt uitgekeerd (tot max. 1 ton, zoals bekend). De indieningstermijn eindigt 16 maart 2009, ''verzoeken daarna worden niet in behandeling genomen.''Dat adres is: DNB, Postbus 98, 1008 AB Amsterdam (onder vermelding van 'Icesave'). Er is ook een (gratis) infodesk van DNB, 0800-0201068, meldt de advertentie vandaag.

Lees ook:Icesave laat ook schulden achter bij reclamebureau N=5
Lees ook:DSB Bank gaat ‘Oer-Hollands’ achter geld Icesave-spaarders aan
Lees ook:Advertentie DNB voor rekeninghouders/spaarders DSB Bank
Lees ook:Rabobank maakt reclame voor Icesave en andere spaarstuntbankjes
Lees ook:Verlenging indiening klachten over seksueel misbruik RK Kerk per advertentie gemeld

4 reacties op “Nederlandsche Bank-advertentie voor rekeninghouders Icesave

  1. Redactie, Michael

    Spaarders die hun geld bij de failliete spaarbank Icesave hadden gestald krijgen tot 13 oktober rente betaald over hun tegoeden. Dit zei een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Zo meldt het ANP nog. Spaarders kunnen volgens de woordvoerder rente optellen bij hun tegoeden ‘tot het moment dat het doek viel’, in de praktijk tot 13 oktober. Over de periode dat spaarders moeten wachten op uitbetaling van hun tegoeden krijgen zij geen rente.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jorn

    Netjes dat de rente ook betaald wordt! Dat was mijn grote vraag, niemand had het daar namelijk over… Bij alle internetspaarrekeningen staat altijd “opgebouwd renteRECHT”. Dat recht impliceert dat je er recht op hebt, dat blijkt nu dus ook echt te kloppen!

    Ik ga nu snel het formulier invullen :)

    Moeten rekeninghouders trouwens zelf de rente berekenen en hun saldo opgeven?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie, Michael

    Geen idee Jorn, vermoedelijk lopen die renteprocessen automatisch door. Mag hopen dat die DNB-ers dat goed aanpakken, ze hebben nog wat goed te maken met dat toezicht en dat reisje naar IJsland, waarover ze zwegen, in augustus j.l.
    Ja, ik heb er ook wat staan. Toch drie maanden Blog.nl-werk, haha. Gelukkig komt ‘t terug. Hoop niet dat je er meer dan een ton hebt zitten (:-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redactie, Michael

    De Nederlandse gemeenten vinden niet dat ze onverantwoord hebben gehandeld door gemeenschapsgelden bij IJslandse banken te stallen. “Hier is vooral sprake van falend toezicht”, zei een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag. De gemeenten voelen er niets voor om hun geld verplicht te stallen bij de Bank Nederlandse Gemeenten, De Nederlandse Waterschapsbank of de schatkist, zo meldt De Telegraaf vandaag verder. Minister Bos (Financiën) deed dinsdag dat voorstel in reactie op de onrust over de gemeenschapsgelden bij IJslandse banken. Volgens VNG speelt Bos „paniekvoetbal.” Volgens VNG voldoen de huidige regels voor het onderbrengen van vermogen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.