Sarah Jessica Parker, Blokker en De Opportunisten (die een trendje voorspellen)

Een spotje van all-in twee ton, zoals sommigen beweren? Blokker zwijgt daar uiteraard over. De bonden hopen dat er ook zo makkelijk wordt uitgeven als voor Sarah Jessica Parker -zie spotje hier- als het sociaal plan voor de afvloeiingen van de verlieslatende retailer op tafel komt. Een w oordvoerder zegt slechts: ”Wij wilden een beroemde actrice en hebben gezocht naar een geloofwaardig iemand. Deze ster staat bekend als iemand met een gezinsleven die onze formule met een kwinkslag kan overbrengen. Daardoor zullen ook Nederlanders met andere ogen naar Blokker gaan kijken, hopen we.” Marketingdeskundige Paul Moers denkt dat Parker te ver ligt van Blokker, zegt hij in De Telegraaf. ”Zij is een actrice die in sterrenrestaurants in New York eet. Niemand gelooft dat ze poffertjes bakt. Om haar nu voor huishoudelijke spulletjes in te zetten van een typisch Nederlands bedrijf vind ik vreemd. Daarmee stappen ze weg van hun eigen identiteit en dat veroorzaakt merkruis. Dat kan hun geloofwaardigheid aantasten en zelfs direct schade aanrichten.” En De Opportunisten, trendwatchers in de reclame? Die voorspellen ‘n trendje. Zie bijgaande tekening van reclame-cartoonist Frank Pels maar (KLIK erop om tevergroten waardoor-ie beter leesbaar wordt). De Opportunisten is, in Pels’ eigen woorden, een ‘ietwat baldadige, speels-kritische’ striplog over reclame en media die exclusief op deze site Reclamewereld verschijnt. De gepubliceerde strips zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie. Frank Pels is, eervol, een Legend van de Vea, de vereniging van reclamebureaus, vanwege zijn verdiensten voor het vak. Zijn eigen weblog De Opportunisten bevat nu columns en gedichtjes in plaats van strips.

Lees ook:Nick en Simon simpelweg enorme lullen genoemd door De Opportunisten
Lees ook:Over die zeehond van de Belastingdienst willen De Opportunisten ook wel wat kwijt
Lees ook:Die loterij en die ontbijtcrackers van Bolletje en De Opportunisten
Lees ook:Geen reet snappen De Opportunisten van die naakte man van Hornbach
Lees ook:Die man in de beha’s van Mora-spotje & De Opportunisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.