De reclameman gaat weer verdienen nu de economie aantrekt aan denken De Opportunisten

Opportunisten caravan en vreemdgaan‘s Lands economie zit in de lift, adverteerders trekken de portemonnee wat verder open: tijd voor een voorzichtig feestje bij reclamelieden. Denken De Opportunisten van Frank Pels. Die het goede nieuws natuurlijk niet zijn ontgaan, ze volgen de conjunctuur barometer immers nauwlettend. Maar tegenover het broze vredesakkoord van Minsk staat het gedoe met de Grieken met mogelijk een Grexit en €-gelazer tot gevolg. En das weer niet fijn voor de economie… Enfin, De Opportunisten zien het dan wel weer, want kijken nooit te ver vooruit. Daarover gaat deze strip van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar Frank Pels tekeningwordt), zijn, in eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische striplog over reclame en media staat vanaf begin dit jaar exclusief op onze site Reclamewereld. Ze zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie.

Pels’ eigen pagina De Opportunisten bevat nu columns en gedichtjes in plaats van strips. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopte ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje (beeld bijgaand) met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:Klanten concurrentie voor l.l gezet in Simpel-spotjes denken de Opportunisten
Lees ook:Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten
Lees ook:Niet mooi hè, vinden De Opportunisten van Frank Pels ‘Dat zeg ik, Gamma’
Lees ook:De Opportunisten vallen over seks-in-de-keuken spotje Cooki Notti
Lees ook:De Opportunisten van Frank Pels bezoeken ook de Nieuwsjaarsrecepties in de reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.