Niet mooi hè, vinden De Opportunisten van Frank Pels ‘Dat zeg ik, Gamma’

Mooi, hè? Of juist niet? Gamma is net begonnen met een nieuwe merkcampagne, waarbij het de oude pay-off ‘Dat zeg ik‘ is geherintroduceerd. Dat is vrij ongebruikelijk in de reclame. Zie spotje hier. De Opportunisten, de strip van reclame-cartoonist Frank Pels (KLIK erop om te vergroten, waardoor ie goed leesbaar wordt), is dat ook opgevallen. Dat zinnetje zit ze niet lekker. Waarom nou juist dát zinnetje… De Opportunisten is Pels’, in eigen woorden, ‘ietwat baldadige speels-kritische’ striplog over reclame en media die vanaf begin dit jaar exclusief op onze site Reclamewereld verschijnt. De gepubliceerde strips zijn allemaal te vinden als je helemaal rechts boven op De Opportunisten tikt bij de zoekfunctie.

Pels’ eigen pagina De Opportunisten bevat nu columns en gedichtjes in plaats van strips. Frank Pels startte zijn serie De Opportunisten eind 1984 in reclamevakblad Adformatie. En was meteen een succes, want een van de best gelezen pagina’s in het weekblad. Uiteindelijk werd Pels’ strip er alleen online geplaatst, maar dat stopte ook een tijdje terug.

In 2009 werd hij de creatief directeur van het toenmalige reclamebureau PPGH door de branche vereniging van de reclamebureaus, de VEA, benoemd tot ‘Legend’ vanwege zijn bijdragen aan het reclamevak (zie illustratie links, bij de benoeming hoort een beeldje (beeld bijgaand) met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman).

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:Overloper Aegon valt slecht bij de Opportunisten
Lees ook:De Opportunisten vallen over seks-in-de-keuken spotje Cooki Notti
Lees ook:Die audiciën in Specsavers’ spotjes is een matennaaier volgens De Opportunisten
Lees ook:Waarom praat die leuke Beer van Arke eigenlijk Engels vragen De Opportunisten
Lees ook:Na Lood en Goud moet er nóg een Leeuw komen zeggen De Opportunisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.