Superjan valt op Darth Vader en snurk in Marktplaats-spot

Op Twitter verzuchtte reclameman Jan Bennink (tnaam @Superjan) onlangs dat op dit moment de enige “leuke” commercial op de Nederlandse TV van Volkswagen is. Die spot met de kleine Darth Vader (zie VS versie hier). Een van zijn volgers riposteerde direct. “Die van Marktplaats is ook heel leuk.’ Hij antwoordde… “Meh.” Bennink: “Maar dat doet geen recht aan de diabolische briljantie van deze commercial,’’ schrijft de copybaas/mede-oprichter van reclamebureau MinFen, voluit Ministerie van Fenomenisering, in zijn recensie op de site van NL Medianieuws. Bennink: ‘’Mijn weerstand tegen de spot van Marktplaats zit hem in de “snurk” van autoverkooplul links. Maar dat is ook direct het briljante aan de spot. Die monumentale snurk trekt als een bot

mes van m’n prostaat, via m’n milt en m’n pleura, m’n hersenschors in. Keer op keer. Als een bloedende nagel op een schoolbord krast die snurk zich in mijn ziel. Ik vind die snurk afgrijselijk briljant. Ik vergeet hem nooit meer. Ik ga er van dromen of eerder gillend wakker van worden. Wil je dat als adverteerder? Ja toch?” Vervolgt de door mixed feelings geteisterde Bennink in zijn Marktplaatsrecensie op NL Medianieuws.

”Toch is het fenomeniseren van de haatsnurk niet het enige dat de commercial van Marktplaats te bieden heeft. Ook het “koffietje” gaat het goed doen in de studentenhuizen van Nederland. Dat geef ik jullie op een briefje. De commercial is dus opmerkelijk qua copy. Met uitzondering van de pay off. Dat is weer zo’n doodgeslagen drietraps raket. In de categorie Snel, Safe en Simpel. Bigger longer and uncut. Een pay off die zeker niet bij de copywriter van deze commercial vandaan komt.

”Qua inhoud had ik liever gezien dat Marktplaats eens iets nieuws te melden zou hebben. Er staan auto’s op… Joh echt? Ook mis ik links naar social media. Op dat gebied zit Marktplaats zelf misschien een beetje te snurken.”

PS En wat schrijft de verkoopsite zèlf op YouTube? ‘’Op Marktplaats kan iedereen zijn auto verkopen! Want met 1 miljoen potentiële autokopers per maand verkopen auto’s zich bijna vanzelf. Wat wilt u nog meer? Meer keuze, meer voordeel, meer Marktplaats.’’

Lees ook:Nikki, Gordon en Marktplaats, het spotje dat er al had moeten zijn
Lees ook:Koningin Beatrix verkoopt spullen niet via Marktplaats…
Lees ook:Zat de Sint ernaast met zijn cadeau? Vraagt Markplaats
Lees ook:Marktplaats.nl op zoek naar adverteerders meldt ‘papieren’ reclame
Lees ook:Marktplaats verwijdert volmacht-ads verkiezingen

3 reacties op “Superjan valt op Darth Vader en snurk in Marktplaats-spot

  1. Redactie, Michael

    @Jan Bennink: Superman trekt net ff meer bezoek via Google dan Superjan, maar, okay, dat doet natuurlijk pijn. Vandaar gezwind aangepast ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.