Innovator-aardappel ‘ruwe diamant’ van McDonalds meldt advertentie

Terwijl wij hier nog vol ongeloof zitten te staren naar dat kopje in veel media ‘Hamburgers, ham en spek door de wereldgezondhe idorganisatie aangemerkt als ‘kankerverwekkend’  komt McDonald’s met een mooie afleidingsmanoeuvre. Zo lijkt het althans. In De Telegraaf vandaag wordt de aandacht gevestigd op ‘Een ruwe diamant‘ in een advertentie van een hele pagina (KLIK erop om te vergroten). Een aardappel, de ‘Innovator‘. In de serie over ‘Heb je een vraag over McDonald’s? Stel ’m op McDonalds/meer weten.’ De tekst luidt: ”Deze aardappel is het begin van iets moois: een Frans Frietje van McDonald’s. Het is dan ook geen gewone aardappel, maar een aardappel uit een speciaal geselecteerd ras: de ‘Innovator.’ Na een nauwkeurige selectie wordt deze aardappelgewassen, gesorteerd, geschild, gesneden, geblancheerd en gebakken in 100% plantaardige olie, een combinatie van zonnebloemolie en raapzaadolie. Van ‘t land tot restaurant wordt hij meerdere malen streng gecontroleerd op vele kwaliteitskenmerken zoals vorm, kleur, krokantheid en smaak. Pas daarna mogen de frietjes zichtzelf Franse Frietjes van McDonald’s noemen. Trouwens, de zorg die we besteden aan onze Franse Frietjes, besteden we aan al onze producten. Dat doen we al sinds 1955.” Eh, mooi. Maar waarom staat er nou niet bij waar ze vandaan komen, die Franse Frietsjes? Kennelijk niet uit Frankrijk, anders had dat er wel gestaan. En wat dat vlees betreft luidt ons advies: zoals met zoveel (lekkere) dingen, met mate tot je nemen .

 

Lees ook:Pratende hamburger in McDonald’s Maestro-spotje
Lees ook:Nieuwe volledig plantaardige Becel in de reclame van Unilever
Lees ook:McDonald’s komt op voor de burger met burgervoordeel
Lees ook:McDonald’s zet reclame in om ouderen te werven
Lees ook:Van dit McDonald’s-spotje kan ik maar geen genoeg krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.