McDonald’s zet reclame in om ouderen te werven

Engeland, deze keer. McDonald’s daar is een campagne begonnen om oudere werknemers te werven. En het beeld dat er slechts onderbetaalde tieners werken moet daarom bijgestuurd. Mr Fred, een 65-jarige judoleraar die er werkt, wordt de reclameheld.

Volgens Commlog, de blog van vakblad Communicatie, is het geen toeval dat deze campagne nu begint te lopen in Engeland. Volgende maand wordt er daar wetgeving tegen leeftijdsdiscriminatie ingevoerd, zoals die al in meer Europese landen bestaat.

De gepensioneerde judoleraar geeft nog wel wat lessen in zijn vrije tijd, maar klopte aan bij McDonald’s in Salford toen hij bemerkte dat zijn inkomen na zijn pensionering met 40 pct was gedaald.

De campagne is een vervolg op de McJob-campagne van McDonald’s die het, zoals Commlog schrijft, het ‘’diepdoffe imago’’ van de hamburgerketen als werkgever moest oppoetsen.

Het goede nieuws is dat McDonald’s, dat in Engeland liefst ruim 1200 vestigingen heeft, blij is met zijn oudere werknemers, die een goede bijdrage leveren. En populair zijn bij de jongeren. En dat ouderen als Mr Fred, zoals hij eerbiedig wordt genoemd door zijn vaak zeer jeugdige collega’s, ook de smaak te pakken hebben (van het werk in dit geval).

Hoeveel oudere werknemers McDonald’s wil werven is helaas niet bekendgemaakt in de Britse pers, maar de verwachtingen van de campagne zijn hooggespannen. De campagne benadrukt hoe goed werknemers het eigenlijk hebben. Zo kunnen ze flexibel worden ingezet, tja. Benieuwd of reclame hier een rol van betekenis kan spelen. En of ie werkt natuurlijk.

Wordt vervolgd.

Lees ook:TV-spot van Meld Misdaad Anoniem moet hulpverleners beschermen
Lees ook:Van dit McDonald’s-spotje kan ik maar geen genoeg krijgen
Lees ook:Asscher lanceert communicatiecampagne ‘Check je Werkstress’
Lees ook:De Britse ANWB repareert ook je douche, John Cleese!
Lees ook:Behalve hamburgers ook MBO-diploma’s halen bij McDonald’s

2 reacties op “McDonald’s zet reclame in om ouderen te werven

  1. Willy

    Zouden ze in Engeland geen reclame code commissie hebben? Kan me toch niet voorstellen dat het zooo leuk is om als oudere bij McDonalds daar te werk. Flexibele arbeidstijden, ja daaaag.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael van Os

    Onze contacten strekken zich niet uit tot Engeland, helaas, maar zo’n club hebben ze daar vast. Ik las niets over bezwaren tegen die campagne, bijvoorbeeld in The Guardian online.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.