Is engeltjesspotje van Axe heiligschennis? Alsjeblieft niet.

Even angels will fall.” Is deze commercial voor het product Axe Excite, met uit de hemel vallende engelen, onder wie het Braziliaanse topmodel Adriana Lima, heiligschennis? Ik heb er geen bezwaar tegen hoor, humor, maar ik vang wel klachten op. Het filmpje is sinds kort op tv te zien in Nederland. Op de Axe-site staat over deze after shave: ”Heb je er niet al altijd van gedroomd om zelfs de meest onbereikbare vrouwen te kunnen verleiden? Axe maakt nu al jouw stoutste dromen waar. Axe Excite is namelijk zo verleidelijk, dat zelfs de meest onbereikbare engelen voor je vallen. Met deze aftershave is het echt de hemel op aarde!”

Lees ook:De engel van Axe valt weer, maar nu voor een ‘gewone man’ (helaas zonder geluid vanwege een ‘auteursrechtkwestie’)
Lees ook:Diesel met pikante herfst/wintercampagne
Lees ook:Ze is ‘gewond, want van de trap gevallen.’ Gelooft u dat ècht?
Lees ook:Is dit een ‘homo-erotisch’ spotje voor Heinekens nieuwe ciderdrankje Jillz?
Lees ook:Scheervakantie voor vrouwen in retro-reclame van Schick

27 reacties op “Is engeltjesspotje van Axe heiligschennis? Alsjeblieft niet.

 1. Boetinho

  Kom op zeg, heiligschennis? Mensen moeten niet zo zielig doen met hun te grote gelovige tenen.

  Ik vind de discussie of het een goed idee is interessanter.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mia

  Mooi filmpje. Minder mooi is echter hoe de Nederlandse versie vertaald is: “Zelfs engelen zullen ervoor vallen”. Ik zag ‘m toevallig gisteren voorbij komen.
  Kom op zeg, vertaal het goed of vertaal het niet! Dat klinkt toch voor geen meter? “Even angels will fall” bekt lekker. Maak er in het Nederlands dan ook gewoon “Zelfs engelen vallen ervoor” van, of zoiets. Maar dat ‘zullen’ ertussen maakt het zo lullig! Jammer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  @Mia: Eens, dat ‘zullen’ is overbodig en beter zonder.
  @Endantwit: Ik had mijn twijfels ook, flink gegoogeld, gezichten vergeleken (altijd leuk werk als het om Adriana gaat ;-) . Op buitenlandse sites werd zij steevast genoemd, als enige van die duik-engelen van Axe. Laat maar, dacht ik toen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Endantwit

  Maar google dan ook eens ‘omgekeerd’. Google naar ‘Adriana Lima’ en ‘Axe Excite’ en je zult zien dat je maar enkele hits van niet-gerenommeerde (reclame)sites krijgt. Wat raar is als de échte Lima in een Axe-commercial zou spelen, nietwaar? ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Hoezo is het raar dat een (kennelijk beroemd) topmodel in een commercial zou zitten?!
   Daar ZIJN ze toch juist voor??? model zijn = immers tegen betaling aangekleed/gefotografeerd/gefilmd worden

     /   Beantwoorden  / 
   1. Endantwit

    Lees goed. Ik zeg niet dat het raar is dat een topmodel in een commercial zit. Ik zeg dat het raar is dat er zo weinig over geschreven wordt mócht een topmodel in een commercial zitten. Als Adriana Lima daadwerkelijk in een Axe-commercial figureerde, zou er véél meer over geschreven zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

     Point taken, Endantwit. Ik zie nu dat ik inderdaad niet goed gelezen had. Excuus.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Redactie, Michael

  @Endantwit: Adriana Lima stuurde me vanmorgen vroeg het verlossende smsje: ze is het inderdaad niet. Dus meteen aangepast natuurlijk. En bedankt, daar gaan de bezoekcijfers! Nee hoor, geintje ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tom

  Ik vind dit echt niet kunnen[punt]

    /   Beantwoorden  / 
  1. ruben

   Gelukkig weten we anno 2011 allemaal dat je een grap maakt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Nath

   Ik ben het helemaal met je eens, dit kan echt niet.
   Gevallen engelen zijn namelijk demonen. Demonen zijn in staat om zich in ieder vorm dat ze wensen te transformeren, ze kunnen lelijk en eng(ware aard)eruitzien maar ook mooi en stralend uitzien, het hangt er vanaf wat voor doel ze voor ogen hebben. Hier wordt beweerd dat als je deze Axe gebruikt dat demonen naar je toe zullen komen, niks meer en niks minder. Demonen komen alleen maar met een doel en dat is om de mens pijn te doen en te vernietigen!!
   Dus als iemand dat nog grappig vind moeten ze zelf weten, maar het laat wel zien hoe blind, naief en afvallig de maatschappij is geworden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. God

    Nath? Nath? Hoor je Mijn stem? Vrees niet, maar luister goed: je hebt Mij niet begrepen. Je bent angstig, achterdochtig en praat de mensen paniek aan. Zo heb Ik het niet bedoeld.

    Hemelse groetjes niettemin,
    God

      /   Beantwoorden  / 
 7. Hommeltje

  Weet iemand…
  Of die engel, die net voor die auto valt,
  of dat Renee is?
  Van Benelux Next Topmodel?
  Ze lijkt er zo op!
  Weet iemand of ze het is?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan

  ik vind het geen heiligschennis, maar goed, ik ben ook niet gelovig. Wat mij meer boeide is het feit dat het filmpje is opgenomen in Split, Kroatie. Waar ik elk jaar mijn vakantie vier;) En ik moet zeggen er zijn daar genoeg engelen ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. mark

   Het IS ook geen heiligschennis. En iedereen die vindt dat dat wel zo is, is niet goed bij z’n pannetje.

   Zo. En nu door naar het volgende onderwerp. Pieperds.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Jusme

  Magda Klebanska (Poland), Adewole Betty and Frances Phillips (Britain), Sara Sampson and Josipa Jankovic (Portugal), Ivanovic Josipa and Iva Grdic (Croatia).
  Say thank you ^^

    /   Beantwoorden  / 
 10. Cece

  Deze reclame is wel degelijk heiligschennis. Wie dit niet vindt is een niet gelovig mens en die schoppen er ook meestal tegenaan. Ze danken God als het goed gaat maar als het slecht gaat vragen ze ook; waar is jullie God? Heel typisch, probeer je erin te verdiepen misschien maakt het je een nog beter mens. Maak er dan een reclame van met een ander geloof? Wordt dat gepikt denk je? Mensen worden met de dood bedreigt die een tekening of schets van Mohammed of i.d. maken maar met het Christendom wordt maar gespot en niemand die daar een rechtszaak over begint. Nederland is een Christelijk land. Waarom wordt hier geen respect voor opgebracht? Waar gaat dit naartoe? Koude rillingen als ik de reclame zie, ik zap dan ook meteen weg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de dominee

   Och, meisje toch. (tenminste, ik neem aan dat je een meisje bent) Je denkt het allemaal zo goed te weten, maar ondertussen heb je gewoon niks van geloof en christendom begrepen… Jammer. Verdiep je er nog eens écht in. Dan zul je zien dat engeltjes er niets mee te maken hebben. En dat de associatie met (godbetert) doodsbedreigingen er eentje is die alleen in jouw hoofd leeft. Verder heeft niemand bij het zien van deze reclame zulke rare, morbide gedachtenkronkels. Kortom, wie is hier degene met een probleem? Precies.

     /   Beantwoorden  / 
   1. cece

    ach onbekende, hoe durf je jezelf dominee te noemen. Laf hoor.
    als ik jouw reactie zo lees heb jij een probleem liefje.
    lees mijn reactie ook goed, ik refereer naar andere onderwerpen waar geloof mee geassocieerd wordt, welke ook daadwerkelijk leven..volg je het nieuws niet? of lees je alleen maar dit soort reacties om je zielige mening te geven om mensen proberen te kwetsen?
    dit zijn niet mijn gedachtenkronkels maar gebaseerd op werkelijkheid, spotprents over de profeet mohammed, google het maar eens en durf daar eens op te reageren.
    Praat ook eens met een echte dominee en vraag wat hij er van vindt…kijken of hij ook een probleem heeft net als ik hahaha
    toe… probeer de krant eens te lezen.
    kom allereerst maar in het reine met je eigen zieke geest.
    Hoop dat je Pasen goed hebt doorgebracht en de werkelijke reden van deze viering hebt kunnen overdenken. (even voor alle duidelijkheid…heeft NIETS met de paashaas te maken, of wist je dat ook al?)
    Toedels..

      /   Beantwoorden  / 
    1. cece

     PS God zegene je

       /   Beantwoorden  / 
    2. de dominee

     Ehm… ik ben écht een dominee. Als in: van beroep. (toevallig hier beland omdat ik voor een preek wat informatie over religie in reclame zocht) Dus de ware betekenis van pasen ken ik uiteraard. Ga je nu mijn advies opvolgen en je weer eens in het geloof verdiepen? Lees bijvoorbeeld eens de bijbel, zonder al van tevoren je mening klaar te hebben. En zonder zoveel veroordeling in je woorden te leggen. Het zal je verrijken, Cece!

       /   Beantwoorden  / 
     1. cece

      Dan kom je niet geloofwaardig over….doe daar iets aan en probeer mensen dan te overtuigen in plaats van ze negatief te bekritiseren.
      Ik geloof hier helemaal niets van dus dat is een slecht teken ‘dominee’…succes met de voorbereidingen ahum.
      Advies: consulteer even bij andere dominees….en kijk op andere websites waar je kunt lezen dat ik niet de enige Christen ben (zie hoofdletter) die deze reclame heiligschennis noemt. Kijk ook even op forum.refoweb.nl – net even voor je opgezocht…kun je gebruiken bij de voorbereidingen. toedels domiNEE

        /  
 11. cece

  PS ik laat het hier mee want wij komen er niet uit..het ga je goed. succes met de preek.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de dominee

   Dank je wel, Cece. En jij veel sterkte gewenst. Probeer je betweterigheid een beetje kwijt te raken. Juist bescheidenheid siert je als (christen)mens. Het ga je goed.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Noa

  Right back at ya! deze dominee probeert mensen op een verkeerd been te zetten. hij / zij is geen dominee. een dominee praat niet zo. mensen trap hier niet in. ga lekker iemand anders het leven zuur maken..gek!

    /   Beantwoorden  / 
  1. ivo

   De enige die hier het leven van mensen zuur probeert te maken is die Cece, Noa. Die begint hier opeens een hele negatieve, hatelijke, liefdeloze tirade af te steken. De dominee die hier reageerde (ik ken hem toevallig, en geloof het of niet: hij is dat echt) probeert daar alleen maar doorheen te prikken. En hij heeft gelijk, het moet ook maar eens afgelopen zijn met gelovige mensen die alleen maar overal op kunnen zeiken. Get a life en ga inderdaad iemand anders het leven zuur maken. Maar niet hier. Groet, Ivo

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.