‘Stop Bos’-campagne tegen nieuwe autobelastingen van start

Verdonk hoorde ik het woord al in de mond nemen, Wilders ook, evenals, last but not least, Rutte: filebestrij- ding. Wat het kabinet gisteren voor- stelde, stelt niets voor. ''Files zijn in een jaar tijd met 11 pct gegroeid'', kopt de Volkskrant vandaag. In de inhaak Stop Bos-campagne, die vandaag in de dagbladen is begonnen, luidt de kop: Automobilisten moeten €500 miljoen extra belasting betalen… maar niet om de files op te lossen. ''Rijdend Nederland'' -een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, TLN, EVO en VNA- claimt dat Minister Bos van Financiën via een ''woud aan nieuwe autobelastingen'' het milieu wil verbeteren, maar vooral de schatkist profiteert. Nu maar hopen dat de in de adver- tentie aangedragen feiten kloppen! Meepraten? Klik hier.

Lees ook:‘Stop de forensentaks’-advertentie van 11 organisaties
Lees ook:Inhakers op Prinsjesdag scoren goed bij dagbladlezende publiek
Lees ook:Oranje Garantie Auto’s in de reclame gedaan door Bovag
Lees ook:Banken mogen van Bos geen reclamemaken met DNB-garantie
Lees ook:‘Tot wel 40% voordeliger’ claimt reclame van Speurders Veilingen

5 reacties op “‘Stop Bos’-campagne tegen nieuwe autobelastingen van start

  1. Vanilla

    Ik vind het goed dat de auotrijder mee mag betalen aan verbeteringen aan milieu, infrastructuur e.d. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om minder auto te rijden en ook nog eens gezonder en bewuster te leven. Wij Nederlanders lopen meer gevaar met ons ‘alles willen hebben’ – en een goede baan en een mooi huis in een buitenwijk en op vakantie gaan en een goede stinkende auto onder de kont en, en en, – we kunnen best met minder genoegen nemen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gerard van der Leeuw

    Wat weer een kortzichtige lobby van de autobezitters! Ik zou zeggen stop de auto! Hij is nergens goed voor, verpest het milieu, maakt ons land onleefbaar en er zijn goede alternatieven. natuurlijk er zullen altijd minlkukelige ego’s zijn, die persé in zo’n stinkding willen rondrijden, puur vanuit het machtsdenken. Maar iedereen weet dat de wereld zichzelf aan het opeten is. De verdomde idiotie om nu via biobrandstof miljoenen armen het eten uit de mond te stoten! Stop de autolobby! Automobilisten: ga eens gezond lopen en/of neem de trein (En verpest het milieu niet met paginagrote advertentoies……)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Toets

    denk er even aan: De menselijke psyche werd door de auto veranderd. Afstanden werden kleiner en makkelijker overbrugbaar. Toen de auto steeds meer beschikbaar werd voor de “gewone man” zorgde het voor een gevoel van vrijheid bij de koper van dit voertuig. Het was deels een starter van de emancipatie (zo was de eerste persoon die daadwerkelijk een auto over een aanzienlijke afstand bestuurde een vrouw; Bertha Benz).

    Afgeven op de auto is hetzelfde als geen interesse hebben voor het ontwikkelen van de maatschappij en de wereld op elk niveau….

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gerard van der Leeuw

    De menselijke psyche is gevoelig voor gemak… Vroeger waren alle afstanden makkelijker overbrugbaar; een brief van Parijs naar Amsterdam deed er een dag over, nu vaak meer dan week: ‘prioriteit of niet….. Vrijhhied is schijn: vroeger kon je lopen waar ke=je wilde, nu mag je nergens meer parkeren…. Met emancipatie heeft het niks te maken, veel meer met slaven van de reclame. Wel eens op een zaterdag met de auto in Amsterdam geweest? ik snap die mensen niet; wat ik op het fietsje in 2 minten doe kost hen uren en uren….. Emancipatie? Slaaf van hun eigen waanidee…..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bert van Gulik

    Nou ik vind het de grootse onzin. De auto blijft gewoon een melkkoe, al je even meerekent..
    Ja moet hard werken dus je betaald belasting,…..(Dit is een keer)
    Van dat salaris waar je zelf voor hebt gewerkt koop je een auto,..
    Dan begint het plukken,
    Aanschaf auto……
    Daar zit in, BTW die je betaalt,
    daar komt nog bij de PBM die je ook mag betalen
    daarnaast komt er nog bij de wegenbelasting
    dan heb je nog geen meter gereden en je bent al 4 keer genaaid
    dan de dure brandstof nog, dat is de 5e keer, en wij accepteren het gewoon en niemand doet er wat aan,………………
    Dat noemen ze bij dragen aan het milieu. Nee, dit is gewoon bijdragen aan de schatkist, en om andere gaten mee te vullen, die ze zelf veroorzaken …..
    Als het echt ging naar het milieu, dan had ik er geen bezwaar tegen, maar wat betalen de grootste vervuilers in ons land naar verhouding vergeleken met de werkende mens?
    Denk daar maar eens met zijn allen over na ….
    Groeten,

    Bert van GUlik

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.