Goud van oud: Hansaplast Condoms ‘Mum said yes’

Een van de beste commercials voor condooms werd natuurlijk gemaakt door onze zuiderburen. De supermarkttragedie, zie hier. Een ander oud condoomspotje dook onlangs weer op, van Hansaplast Condoms (geen idee dat ze ook condooms maken daar, als ze maar niet plakken, zoals die pleisters). Jongetje mag alles van z'n moeder, die altijd maar ja, ja tegen hem zegt, als hij weer iets ongebruikelijks vraagt. Jaja. Maker van het filmpje is bureau TBWA Parijs, waar, vast toevallig, een Belg de creatieve leiding heeft.

Lees ook:NS moet reclameslogan ‘Wie op tijd wil zijn, vertrouwt op de trein’ vervangen
Lees ook:Baby zegt geen papa of mama claimt Gamma in spotje
Lees ook:Het huilende jongetje van Artsen zonder Grenzen
Lees ook:Seks in campagnes voor Belgische gemeenteraad
Lees ook:Beatrix’ Veerkracht-oproep noopt Tempo-Team tot inhaker

4 reacties op “Goud van oud: Hansaplast Condoms ‘Mum said yes’

  1. Ellen

    ja, hij’s leuk…;-)…
    Vind alleen die supermarkttragedie juist erg, erg fout.. Houd daar geen goed gevoel over, en het merk ontgaat me (daarom) compleet. Must be me.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jos van Liempd

    Kijk, nou hebben we het een keertje niet over effectiviteit enerzijds en “kloppende strategie” anderzijds en nou ben ik het dus$ zwaar met Ellen eens. Die supermarktscene vind ik namelijk ook he-le-maal niet leuk. Een krijsend kind een fout noemen die je met condooms had kunnen voorkomen? Dat soort mensen was dan toch eerder gebaat geweest bij een lobotomie op zichzelf! Foei Michael, dat jij dit een vasn de beste commercials voor condooms noemt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie, Michael

    Overdrijven mag. En aangezien we het niet over effectiviteit hebben: ook humor is persoonlijk (en de jury in Cannes vond die commercial ook erg goed)…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jos van Liempd

    Die jury was dan vast ‘en masse’ kinderloos… Als je bij een driftbuitje van je eigen kind ook maar 1 seconde aan condooms of abortus hebt kunnen denken, dan ben je zoooo niet geschikt als vader of moeder, als mens (overdrijven mag ;-) . Daar zou dus gerust een soort certificaat voor mogen komen. “Geschikt als ouder”, en dan maar even geen humor. Kun je altijd nog in de reclame, bewijst de dagelijkse praktijk van ondoordachte missers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.