‘Kapitein Iglo’ -de Duitse acteur Gerd Deutschmann- overleden

De in 1935 geboren Duitse acteur Gerd Deutschmann die de laatste vier jaar ‘Kapitein Iglo‘ speelde in de reclamespotjes, is overleden. Naast acteur was hij ook 45 jaar taxichauffeur in München. Deutschmann overleed op 21 december en werd op 1 januari 2012 begraven, toen ook het nieuws van zijn overlijden werd bekendgemaakt. De commercials van fishstick-fabrikant Iglo met Deutschmann waren in tal van landen te zien (zie bijgaand). Als acteur had hij diverse bijrollen, onder meer in de populaire Duitse serie Tatort. Volgens Wikipedia speelde hij in 2006 ook in een commercial voor Pepsi, samen met David Beckham (heb ik nog niet kunnen vinden). Deutschmann -dinsdagavond kwam-ie weer ‘levend’ voorbij op de NL tv, best een rare gewaarwording- was niet de eerste “Kapitein Iglo“. John Hewer speelde de kapitein van 1967 tot 1998. Bron: diverse media.

Lees ook:Cola klassiekers: Maradonna en gejatte spotje Beckham
Lees ook:Na tien jaar uiteen: PepsiCo en reclameboegbeeld David Beckham
Lees ook:Pepsi’s viral met David Beckham heel fake zeg ik als leek
Lees ook:Henry, Woods & Federer vervangen Beckham in Gillette-commercial
Lees ook:David Beckham blijkt kleptomaan in commercial Sharpie-pennen

3 reacties op “‘Kapitein Iglo’ -de Duitse acteur Gerd Deutschmann- overleden

  1. hugo

    iedereen van mijn generatie is opgegroeid met captain iglo! nu is die acteur overleden en eren jullie hem met filmpje 1 van omroep ovo….captain PEDO. ik vind het een grote schande, controleer eerst wat voor filmpjes je plaatst. om in zeemans termen te blijven zou ik zeggen dat ze de plaatser van dit filmpje moesten kielhalen en daarna tot visticks moeten verwerken en die dan op voeieren aan de haaien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Hugo: Kielhalen, heftig hoor… Gelukkig ben ik slechts doorplaatser, maar dat pleit mij geenszins vrij in dit geval. Bah, zeg, over ‘t hoofd gezien in alle haast… Fijn dat je ‘t me meteen liet weten. Meteen weggehaald, en op zoek gegaan naar een ‘gewone’ ten behoeve van gezonde nostalgie ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. semena

    @ Hugo: Ik weet niet of je het gezien hebt, maar de video van Omroep OVO is op de 25e van Oktober van 2010 geplaatst. Dit filmpje was dus duidelijk niet bedoeld om mensen te kwetsen over de dood van deze man. Het filmpje was daarvoor al een jaar eerder geplaatst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.