Team oud voetballer David Ginola contra Blatter in door gokhuis gesponsorde reclamecampagne

Team Ginola Paddy PowerDe kop boven het verhaal van de Amerikaanse site AdAge vat goed samen: ”Paddy Power Backs French Footballer to Oust FIFA President.”  Paddy Power neemt een deel van de mediacampagne van David Ginola voor zijn rekening -de rest moet komen van crowdfunding- omdat zelfs dat succesvolle, van origine Ierse gokbedrijf vindt dat de 78-jarige Sepp Blatter nog echt moet opstappen. En dat, onder leiding van de

populaire Ginola, de corruptie binnen voetbalorgaan Fifa nu echt moet stoppen. De bezem er omheen! Het Engelse reclamebureau Lucky General maakt de campagne voor Team Ginola, M&C Saatchi de public relations (via twitter volgen kan: @teamginola). Ginola, die jaren ook in Engeland voetbalde, stopte met actief voetbal in 2002. Hij was erg populair om zijn ‘fair play’ in het veld, won ook diverse onderscheidingen daarvoor, ook van journalisten. Dankzij zijn knappe uiterlijk duikt Ginola is ook wel eens in een reclamecampagne verschenen, zoals voor L’Oréal.

David Ginola zelf laat weten: ”Ik geloof dat ik de ervaring en de capaciteiten heb om een sterke kandidaat voor de functie te zijn, eentje van voetbalfans en -liefhebbers in de verschillende werelddelen.” En sponsor Paddy Power: ”David Ginola heeft de intelligentie, het karakter en de capaciteiten op president van de FiFa te zijn. Hij heeft de mogelijkheid om de eerste kandidaat namens de voetbalfans te worden. Wij roepen daarom fans over de hele wereld op om actie te ondernemen om Team Ginola te steunen. We zijn allemaal voetbalfans, we zijn betrokken bij die sport, we houden van die sport en we ambiëren een echte concurrerende president’s verkiezing.” Maar wat voor ervaring bij bedrijven of organisaties Ginola na zijn actieve carrière heeft opgedaan wordt niet vermeld. Zeker niets te melden…

Het Engelse reclamebureau achter de campagne van Team Ginola, Lucky Generals, zoals gemeld, is ook aan het werk voor de Labour Party ten behoeve van de landelijke verkiezingen in mei, meldt AdAge.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

 

Lees ook:Kritiekgolf na op ziekmakende Oscar Pistorius-reclame gokhuis Paddy Power
Lees ook:Gokbedrijf Paddy Power zet record-billboard bij paardenrace
Lees ook:‘Jezus’-voetbalspotje Paddy Power in de ban in Italië
Lees ook:Schietspotje in de ban: succes voor gokhuis Paddy Power
Lees ook:Spot over transseksuele vrouwen naar reclamewaakhond

Eén reactie op “Team oud voetballer David Ginola contra Blatter in door gokhuis gesponsorde reclamecampagne

  1. Redactie, Michael

    UPDATE: De 48-jarige oud voetballer en Franse international David Ginola heeft zich alweer teruggetrokken uit de race. Niet omdat hij vreest het af te leggen tegen ‘onze’ Michael van Praag, haha. En ook niet omdat hij ervan werd beschuldigd een pr-stunt te hebben georganiseerd, betaald door een Iers gokhuis. Wel omdat hij niet de benodigde vijf nominaties niet heeft gekregen. En dat spijt hem zeer, zegt Ginola, die het roer bij de Fifa ook om wilde gooien, namens alle voetballers en voetbalfans in de wereld. Ondertussen heeft de voormalige international van Portugal, Luis Vigo, zich ook kandidaat gesteld, naast Van Praag en Prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.