Sponsor expert verwacht geen imagoschade voor Nike van bladerunner Pistorius-drama

Nike heeft laten weten geen campagnes met de van moord of doodslag verdachte Oscar ‘bladerunner‘ Pistorius meer te plaatsen. Hij was ‘het’ reclame uithangbord van Nike in Zuid-Afrika. Zie z’n site. Ook billboards worden vervangen. Desalniettemin levert de zaak Pistorius volgens sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake geen imagoschade op voor het sportmerk. Zelfs de bijgaande uiting in Zuid-Afrika, waarin de atleet zo snel als een kogel wordt genoemd, hoeft geen nadelige gevolgen te hebben, schrijft Sp!ts vandaag.  ”Iedereen begrijpt dat niemand van tevoren kan bedenken dat Pistorius zijn vriendin dood schiet”, zegt de sportmarketingdeskundige. ”En ik weet zeker dat Nike Pistorius definitief laat vallen zodra blijkt dat hij daadwerkelijk schuldig is aan moord. Die beslissing zal iedereen begrijpen en kan zelfs een positieve werking hebben voor het imago van Nike.”

Ook het feit dat Pistorius na onder meer de overspelige golfer Tiger Woods, de voor doping gepakte atleten Marion Jones en Justin Gatlin en natuurlijk Lance Armstrong het zoveelste gezicht van het sportmerk is dat zich misdraagt, hoeft volgens Van den Wall Bake geen imagoschade op te leveren, meldt nog steeds Sp!ts.

”Nike houdt wel van opstandige atleten en calculeert het risico in dat het een keer mis kan gaan”, zegt de sportmarketeer. ”En ze sponsoren genoeg sporters waar het wel goed bij gaat. Bovendien zal de consument nooit de vinger wijzen naar Nike als een sporter zich misdraagt. Zeker niet als de sponsor meteen duidelijk maakt dat het zich distantieert van verkeerd gedrag.”

Lees ook:Mannen zonder benen kunnen niet hardlopen. Wel dus (spotje Nike)
Lees ook:Onze Van, Van en Van in prima WK Voetbal-spotje Nike
Lees ook:KNVB-sponsor PWC in WK-inhaker: ‘Misschien nemen we morgen de beker mee, maar wat laten we achter?’
Lees ook:Nike sleept topvoetballer Diego voor de rechter vanwege Adidas
Lees ook:Heel verhaal in drie foto’s als VW bedrijfswagens-reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.