ING wil ook Formule 1-raceteam Renault sponsoren

Bank-verzekeraar ING hoopt in de loop van volgende week een sponsorcontract te tekenen met het Formule 1-raceteam van Renault. Daarmee is een bedrag gemoeid van enkele tientallen miljoenen euro’s per jaar. ING wil met een meerjarig contract de naamsbekendheid vergroten. ‘In Nederland is die zeer groot, maar in andere belangrijke markten kan die wel een impuls gebruiken’, aldus Peter Jong van ING.

ING liet zijn oog vallen op de Formule 1 vanwege de omvang van het evenement en de frequentie van de races, aldus een bericht in de Volkskrant. ‘De Formule 1 trekt 850 miljoen kijkers en speelt zich af op diverse continenten.’

De marathons die ING sponsort – onder meer die van Amsterdam en New York – hebben een beperkt bereik.

Bij het verkennen van de Formule 1-markt is ook contact geweest met Spyker, de autofabrikant die kortgeleden bekendmaakte het team van Midland over te nemen voor 84 miljoen euro. ‘Maar dan zouden we in de ogen van het publiek toch weer ‘die Nederlandse bank’ zijn bij dat Nederlandse automerk. Terwijl we juist streven naar wereldwijde naamsbekendheid.’

De gesprekken met Spyker werden snel afgebroken toen bleek dat het team van Renault beschikbaar was. Jong: ‘Renault is een topteam. Het kan wereldkampioenen maken. En wij zijn een topbedrijf.’

Volgens Jong beseft ING dat het imago van de Formule 1 voor sommige medewerkers en klanten moeilijk te combineren is met andere (sponsor)activiteiten, zoals de sponsoring van de genoemde marathons en de activiteiten van ING rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Je moet het toch benaderen als iets zakelijks’, zegt Jong in de Vollkrant. ‘We kunnen goed uitleggen dat we dit vooral doen vanwege het bereik van deze sport.’

Lees ook:Prestaties Renault vallen tegen, maar ING happy met F1-sponsoring
Lees ook:Honda trekt zich terug uit Formule 1- team staat te koop
Lees ook:ING stopt zoals verwacht met sponsoring Formule 1 Renault
Lees ook:Reclame voor Luchtmachtvactures met Spyker en F-16
Lees ook:Renault-advertentie haakt in op winst met F1-motoren

2 reacties op “ING wil ook Formule 1-raceteam Renault sponsoren

 1. jason

  jah, wat moet je hier nou over zeggen? goed de “VOC mentaliteit” gaat wat ver, maar dit is wel pure landveraaierij. ING sponsort zo’n 50 miljoen euro per jaar! en dan te bedenken dat het budget van Spyker MF1 60 miljoen per jaar is, eerst werd het nog beschreven als onmogelijk dat er ooit een nederlands formule 1 team zou komen, maar nu het er is geven de nederlandse bedrijven geen gehoor.. en wie daar over beslist heeft bij ING heeft duidelijk geen verstand van formule 1, volgend jaar is alonso weg en schat ik ze niet zo hoog meer in, fisico is toch echt een paar maatjes minder.

  maar goed, dat ING als luizen bekend stonden dat wisten we al, maar een beetje gevoel voor vaderlands liefde had wel gemogen.. je krijgt namelijk een veel beter imago als je volgend jaar samen met spyker de formule 1 in komt knallen dan dat je naam op een bolide staat die toch al standaard in de punten rijd..

  nu maar hopen dat Heineken spyker gaat sponsoren,

  groetjes
  Jason ( die niets met ING te maken wil hebben, maar dat wou die toch al niet :D )

    /   Beantwoorden  / 
 2. Michael, redactie

  De deal is rond, voor drie jaar. In 2003 begon ING met het sponsoren van hardloopwedstrijden. ,,We hebben destijds al overwogen om in de Formule 1 te stappen”, aldus zou financieel directeur Cees Maas van ING hebben gezegd, volgens het ANP vandaag. Ter info, Jason.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.