Jaarlijks €150 besparen door geen voedsel te verspillen kan zegt campagne Voedingscentrum

Voedingscentrum Hoe ZoHoe? Gooi ik minder zuivel weg na de THT- (=houdbaarheids) datum? Zo! Kijk, Ruik, Voel. Zelfwerkzaamheid gevraagd dus om voedsel- verspilling tegen te gaan. Aldus de boodschap van de advertentie van het Voedingscentrum gisteren in De Telegraaf. En je kunt jaarlijks nog €150 besparen ook, want 50 kilo, door goed te doen. De site geciteerd: ”Er valt in Nederland nog ontzettend veel winst te behalen op het voorkomen van voedselverspilling. Door beter om te gaan met ons eten kunnen we jaarlijks per persoon gemiddeld 50 kilo goed eten à 150 euro besparen. In heel Nederland is dat 800 miljoen kilo goed voedsel per jaar. Niet alleen directe winst voor het milieu, maar dus ook voor je portemonnee.”

Zoveel eten wil je niet verspillen, daarom helpt het Voedingscentrum je op weg met praktische tips. ”Je kunt zelf minder verspillen door:
Slim boodschappen te doen en alleen te kopen wat je nodig hebt.
Precies genoeg te koken door porties af te meten.
- Je eten goed te bewaren, zodat je langer van je eten kunt genieten.” Aldus het Voedingscentrum.

De meeste winst kun je behalen op:
brood
zuivel
groenten en fruit
aardappelen, rijst en pasta

Voor specifiek bewaaradvies kun je altijd onze digitale  bewaarwijzer raadplegen.

Meer informatie?

Bekijk de factsheet van MilieuCentraal en Voedingscentrum (pdf, 442kb)

Aldus het Voedingscentrum (‘Eerlijk over eten’) op hun site.

Lees ook:Weekplanning tegen verspilling eten geadviseerd in reclame Voedingscentrum
Lees ook:Campagne tegen voedselverspilling met tips van SIRE en Anita Witzier
Lees ook:Campagne moet eten van groente en fruit stimuleren
Lees ook:Reclame voor nieuwe traditie: Nieuwjaarsvegen
Lees ook:Joep van de Schijf van Vijf helpt Irene met eet-update in spotje Voedingscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.