Band Chef’ Special’s clip onderdeel Fight cancer-campagne

cover_thanklifefor_2.jpg

Fight Cancer, het jonge actielabel van KWF Kankerbestrijding, lanceerde samen met de band Chef’ Special een single en clip om ‘samen de strijd tegen kanker aan te gaan.’ Als ‘ode aan het leven.’ Het idee kwam van The Gardeners. De single is voor 99 cent te downloaden via iTunes. De songtekst en de clip – gemaakt door regisseur Tim Oliehoek – werden samengesteld uit woorden en beelden van het publiek, meldt Adformatie. De vraag was: waar staat het ‘leven’ voor jou voor? Duizend Nederlanders werkten mee net als BN’ers als Don Diablo, Johnny de Mol, Waylon en Birgit Schuurman. De track is uiteindelijk een ode aan het leven , gezamenlijk gecreëerd door allerlei soorten Nederlanders. ”Voor de ‘Thank life for…’single zijn er woorden en beelden gedoneerd, waarmee de inzenders helpen om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen.”

Iris Kleijn van Fight cancer vertelt: “Vanuit de liefde voor het leven strijden tegen kanker, daar gaat de campagne over. De campagne laat je even stilstaan bij de dingen die belangrijk zijn in jouw leven. Van daaruit vragen we aandacht voor de levensbedreigende ziekte kanker. Het maakt ons er ook van bewust dat het leven voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Er is nog steeds heel veel geld nodig voor wetenschappelijk kankeronderzoek om te zorgen dat we kanker onder controle krijgen”.
De ‘Thank Life for…’campagne staat ook voor ‘het nieuwe collecteren’. Eerder dit jaar werden er online views van een Fight cancer filmpje omgezet in commerciële zendtijd, waardoor deze ‘one-minute movie’ zo’n 100.000 keer bekeken werd op Youtube. Aldus Adformatie.

En de website van Fight cancer meldt: Joshua Nolet, frontman van Chef’Special vertelt:‘“Het was een hele toffe ervaring en een eer om met alle ingestuurde quotes aan de slag te gaan. De track is een oprechte ode aan het leven geworden waarbij we zo trouw mogelijk zijn gebleven aan alle mooie, grappige en ontroerende inzendingen. Maar dat merk je wel als je de track download”.

Lees ook:Na borsten, snorren ingezet in anti-kankercampagne
Lees ook:Had ik maar borstkanker-campagne onder vuur in Engeland
Lees ook:Gezond gewicht beperkt kans op kanker meldt spotje
Lees ook:Creative Press Challenge 2015 winnaar en runner-up gaan over kankerbestrijding
Lees ook:Het kan je leven redden: check je nek voor schildklierkanker (campagne)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.