Natuurmonumenten start campagne voor ‘open en groen’ Nederland

Natuurmonumenten is gestart met een nieuwe reclamecampagne om ervoor te zorgen dat Nederland weer open en groener wordt. De afgelopen 15 jaar is de bebouwing met 20 pct toegenomen, ‘'ten koste van de natuur en oer-Hollandse landschappen in ons land, zoals het Groene Hart.'' Anders dan bij eerdere campagnes doet Natuurmonumen- ten ook een beroep op het publiek. Gisteren verscheen in alle landelijke dagbladen een advertentie, met opvallende groene vlakken met de tekst 'Nederlandopenen- groen.nl'. Er is ook een commercial op RTL/ Discovery en National Geographic. Ook is de slogan te zien in abris op stations. Met

slogan 'Nederland open en groen, gaan we doen' wil Natuurmonumenten laten zien dat Nederlanders ook zelf actief iets voor de natuur kunnen doen in hun directe woonomgeving. Dat kan door vrijwilligerswerk te doen in de natuur en te helpen bij het noodzakelijk onderhoud, maar ook door de natuur in eigen tuin, straat of woonplaats rijker of mooier te maken. Natuurmonumenten verwijst voor tips hierover naar haar website. Daarnaast worden mensen opgeroepen om Natuurmonumenten te steunen, aldus het persbericht.

De komende jaren richt Natuurmonumenten zich op vijf doelen, die ook steeds in de campagne terugkomen: – meer vierkante meters voor altijd beschermen tegen volbouwen – meer ruimte voor dieren en planten door het aaneensluiten van natuurgebieden – meer mogelijkheden om te genieten van groen, ook dichtbij huis – meer groene ruimte voor opvang van klimaatproblemen – meer mensen die actief meedoen voor een mooi, groen land.

 

Lees ook:Natuurmomenten zet groene actie tegen beleid-Rutte voort
Lees ook:Reclame-aanval Natuurmonumenten op ‘wandelend kabinet’
Lees ook:Campagne Omroep WNL voor ‘beter Nederland’ betaald met ledeninkomsten
Lees ook:Trotse reclame voor 100% groene stroom van energieproducent Delta
Lees ook:Nationale Picknickweek komt eraan samen met o.m. Hema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.