Lokt StemNederland-filmpje jongeren naar stemhok?


Hoe krijg je jongeren van 18+ naar de stembuis? Met een leuk wervend FILMPJE, te zien op StemNederland . Over onder andere Hirsi Magan, Rita Ali en Jan Ramadan. De politiek als poppenkast (geen uinderstatement langzamerhand). Leuk? Soms ja. Wervend? Meer geschikt als een inzending voor een Koefnoen-competitie. Maar ja, ik ben de doelgroep niet, al geloof ik nooit dat zo’n creatie de jeugd de stembus in trekt. Politiek is lachen, nee, politiek is uitlachen! Maar stemmen? Peter Olsthoorn, die op dit filmpje wijst op Molblog, heeft ook zo z’n twijfels. ‘’Maar dit werkt toch wel,’’ besluit hij, met een vraagteken (!) erachter.

Lees ook:Teruggetrokken wegens seks en geweld: spotje Euro-verkiezingen
Lees ook:Met leuke meid en Speedfight-scooter zocht Peugeot Matthijs op voor reclame-filmpje
Lees ook:‘Genoeg van BN-ers in reclame’ zegt helft Reclamewereld-stemmers
Lees ook:Stemmers Reclamewereld.blog geen voorstander exit Postbank
Lees ook:Reclamewereld-stemmers kiezen slogan Today Tomorrow Toyota

2 reacties op “Lokt StemNederland-filmpje jongeren naar stemhok?

  1. Roelof

    Geweldig filmpje!

    Kijk, het gaat erom dat je de jongere kiezer weet te pakken. En dat lukt echt niet in de “zendtijd voor politieke partijen” en zeker niet met die blauwgeregisseerde debatten.

    Nee, de jongere stemmer bereik je online. Hij leest zijn nieuws bij Nu.nl of Nieuwnieuws en Google’t even snel op “balkenende” of “bos” om te zien hoe het web erover denkt.

    Dat-ie dan een filmpje tegenkomt dat hem laat glimlachen en hem bewuster maakt van de verschillen tussen de lijsttrekkers is zo’n actie volgens mij geslaagd!

    Maar ja.. ik ging toch al stemmen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Roelof: Ik hoop echt dat je gelijk hebt! En het feit dat jij toch al gaat stemmen betekent vast niet dat jij niet tot de doelgroep behoort van dit filmpje … (:-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.