Oh Oh Cherso van tv om ‘reclame voor alcoholmisbruik’

Opmerkelijk nieuws: De populaire RTL-tv-serie Oh Oh Cherso is van de buis gehaald door een lobby van de Nederlandse drankindustrie, via hun Stichting Verantwoordelijk Alcoholgebruik (Stiva). Dat meldt De Financiële Telegraaf vandaag in een openingsartikel. De sector had moeite met overmatig alcoholgebruik door jongeren en de lobby heeft toen gedreigd met het intrekken van reclameblokken. „We hebben een gesprek met Eyeworks en RTL gehad en daar onze bezwaren op tafel gelegd”, zegt directeur Peter de Wolf van de Stiva. „En ze hebben daar heel goed naar ons geluisterd.” De serie volgde een groep Haagse jongeren die een vakantie cadeau kregen op het Griekse eiland Chersonissos. ”Een programma als Oh Oh Cherso is veel bepalendervoor de buitenwereld dan onze eigen reclame”, laat De Wolf weten. „Het helpt de discussie niet als wij als drankproducenten ons keurig aan allerlei regels houden en dat in een programma alle remmen los gaan. Wij worden daar op aangesproken.” Er zijn volgens de lobbyist jongeren die denken dat de grote hoeveelheden alcohol die in Oh Oh Cherso worden gebruikt, normaal gedrag is. „Ik vind dat een zender en een tv-producent ook na moeten denken en hun verantwoordelijkheden hebben. Zij maken hun eigen keuzes over wat ze wel en niet in beeld brengen. Dit was een programma met promotie voor alcoholmisbruik. Daar zijn wij als sector niet blij mee. Het is goed dat we dit voor elkaar hebben gekregen.” Aldus het bericht in De Financiële Telegraaf vandaag.

Lees ook:What’s new? MTV mag geen alcholreclame meer uitzenden (maar deed dat al niet)
Lees ook:Boze reactie op ”Humor in Alcoholreclame”-item
Lees ook:MTV mag weer. Geen alcoholreclame op 6 ‘jongerenzenders’
Lees ook:Anti-alcohol slogan ‘Nog even niet’ langer in beeld
Lees ook:‘Anti-alcoholcampagnes ook voor ouders’ – Gezondheidsinstituut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.