Aangifte wegens Mastor’s anti-islamspot voor EénNL

Verstandige beslissing. De politieke partij Islam Democraten (Lijst 21) heeft donderdag aangifte gedaan tegen
EénNL, de partij van Marco Pastors. Dat heeft lijsttrekker Arif Potmis gisteravond gezegd in het NCRV-radioprogramma Stand.café. De partij, meldt het ANP, vindt het grievend dat Pastors een link legt tussen nazi’s en moslims. ,,Wij zijn heel erg kwaad en heel erg gekwestdat dit op de Nederlandse radio te horen is”, aldus Potmis.

Marco Pastors vergelijkt in het radiospotje de opkomst van de nazi’s met de ‘islamisering’ van Nederland. De gevestigde orde keek in de jaren dertig weg toen de nazi’s opkwamen, nu gebeurt hetzelfde met de islamisering, aldus Pastors in het spotje, dat vreemd genoeg niet te horen is op de site van EénNL .

De Islam Democraten vinden dat een rechter uitspraak over het spotje moet doen. De partij heeft lang nagedacht over aangifte doen, omdat dat ‘precies is wat Pastors wil bereiken’.

Lees ook:Pastors ‘anti-islam’-radiospot EénNL mag van rechter
Lees ook:Eindelijk! Prachtig vals anti-McCainspotje uit Obama-kamp
Lees ook:‘Calling Islam’-campagne met reclame op 120 bussen in Florida
Lees ook:Islamkritische advertentie in ban bij Libelle en Flair in België
Lees ook:Vriendschap met zeeleeuw op proef gesteld in Belastingdienst-spotje

2 reacties op “Aangifte wegens Mastor’s anti-islamspot voor EénNL

  1. Robert

    toch grappig hoe de “geintegreerde” islamitische wereld altijd de de stukken van rechtse politici interpreteren. als mensen nou voor eens één keer zouden luisteren of lezen, dan hadden we tot de conclusie kunnen komen dat dit geen uitspraak is tegen moslims/Islamieten of dat er geen link gelegd word tussen hen en nazi’s. een feit is dat dhr.Pastors een link legt tussen de regeringen uit die tijd en de regering van nu. lees ook dit niet verkeerd, hij zegt niet dat de regering van nu “NSB”trekjes toont. het is gewoon een feit dat Nederland veel te neutraal en afwachtend was toen de Duitsers hier nog niet waren en dat dat ons uiteindelijk flink de kop heeft gekost in die tijd. Ook nu is het weer zo ver dat de regering niet juist participeert op gebeurtenissen. het is een feit dat het huidige integratiebeleid niet goed en soepel loopt hier in Nederland, en dat het huidige kabinet dit probleem kennelijk niet wil constateren en verhelpen. hoe lang willen we met deze regering nog op elkaar lopen schelden en doen als een paar goede oplossingen dit zouden kunnen verhelpen. Islamieten, niet jullie zijn hier het slachtoffer, dat zijn wij, met onze geweldige regering…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Robert: en dat op een publiekslog over reclame. Ach, waarom ook niet. Ik ben voor de eerste regering die zorgt dat die zaken inderdaad een keer goed worden geregeld in Nederland. Heel erg nodig. Iedereen die ik ken maakt zich daar grote zorgen over. Of ze nu P, M, H, B, B, R, W of R steunen.
    Maar de laatste tijd vraag ik mij wel eens af of de situatie niet te gecompliceerd is om alleen aan politici over te laten. Die denken altijd aan stemmen en achterbannen. Misschien moet er een nationale denktank komen, los van alle politieke partijen maar waarin wel alle belangrijke denkrichtingen zijn vertegenwoordigd, om met voorstellen te komen. Want hoe moet het wel, met die integratie? Is er een land waarvan we iets kunnen leren? Nee, overal loopt het uit de klauwen, in meer of minder mate.
    Ik vind het verstandig dat een rechter zich moet uitspreken over die statements van Pastors. Hij heeft niet de vrijheid van een columnist, vind ik. Het gaat om de manier waarop je dingen zegt en dat kan ook anders (maar blijkbaar niet in verkiezingstijd).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.