Vijf posters genomineerd voor reclameprijs VPRO Cinema

VPRO Affiches shortlistDe reclameposters van de films Aanmodderfakker, Brozer, J.Kessels, Prins en Those Who Feel the Fire Burning -KLIK HIER om ze groter te zien- maken kans op de 15e VPRO Cinema Afficheprijs. Dat is de publieksprijs voor de beste filmposter van het jaar. Ze werden door een vakjury  gekozen uit de oogst van het afgelopen jaar, bestaande uit een kleine 60 posters voor speelfilms en documentaires.  Degenomineerde posters zijn gemaakt door Sander Brouwer (Prins), de Vlaamse Amira Daoudi (J. Kessels), Jom Semah en Morgen Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning), Vincent Meertens (Aanmodderfakker, met een illustratie van Tim Enthoven) en Brat Ljatifi (Brozer), die de Afficheprijs al twee keer won. Het woord is nu aan het publiek. Via het online stemformulier op Facebook kan tot en met woensdag 30 september, 12.00 uur worden bepaald wat het beste Nederlandse filmaffiche is van het afgelopen jaar,meldt de site voorts. Per e-mail stemmen kan overigens ook: stuur jouw topdrie en je naam + adres naar de redactie. Stemmers maken kans op fraaie prijzen, waaronder 2 kaarten voor het Gala van de Nederlandse Film, beschikbaar gesteld door het Nederlands Film Festival.

De winnaar van de 15e VPRO Cinema Afficheprijs (bestaand uit een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee: een ingelijst affiche van de klassieker Jonge harten, ontworpen door Titus Leeser, beschikbaar gesteld door EYE) wordt donderdagavond 1 oktober bekend gemaakt in de NFF Talkshow gepresenteerd door Art Rooijakkers. De vakjury bestond uit o.a. cameraman Hoyte van Hoytema, regisseur Martin Koolhoven, art director Jan Roelfs en kostuumontwerpster Jany Temime.

De Afficheprijs wordt georganiseerd door VPRO Cinema in samenwerking met het Nederlands Film Festival, met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Lees ook:Film Festival-campagne brengt fans dichter bij de sterren
Lees ook:Cardboard virtual reality bril in de reclame bij VPRO
Lees ook:En wij feliciteren ook Marathon-regisseur Diederick Koopal
Lees ook:Winnaars Gouden Kalveren 2015 gefeliciteerd en genoemd in advertentie van NFF
Lees ook:Bedankt-advertentie van Het Nederlands Filmfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.