Geschiedenis van de reclame gebracht in 1 minuut

Ongelooflijk hoe snel alles verandert in de wereld van de reclame. De Amerikaanse site Mashable bracht deze door Adobe gesponsorde video uit, een ‘bird’s-eye view‘ van een evolutie, die wel een revolutie lijkt. ”From ad agencies to brand-building to soap operas to branded content.” De eerste Amerikaanse dagbladadvertentie werd

geplaatst in, niet te geloven … 1704. Ter gelegenheid waarvan Mashable dit informatie filmpje heeft uitgebracht is mij niet duidelijk. Los daarvan: hoe zou de appreciatie voor het fenomeen ‘reclame’ van de zijde van de consument zich hebben ontwikkeld in de VS? Nee, niets sinds 1704, haha, maar bij voorbeeld de laatste 25-30 jaar? En in Nederland?

Lees ook:Echt vliegen met de heliumspijkerbroeken van producent Levi’s
Lees ook:Speciale Michael Jordan-drankjes als eerbetoon van Gatorade
Lees ook:Seksueel beter presteren dankzij fruit lul-spotje Peta
Lees ook:Voor gamers sinds 1995: terugblik bij lancering Playstation 4
Lees ook:Rolling Stone Italia jarig: mooi spotje met moraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.