Afscheid van Hyves maar ook van ‘de’ dansende banaan

Sociaal netwerk Hyves -ooit extreem succesvol- gaat vanaf a.s. maandag 2 december door als gamesportal. Het einde van een tijdperk mag je wel zeggen. ”Dat betekent ook dat we afscheid nemen van Nederland’s favoriete emoticon. We waren erbij op zijn laatste werkdag en spraken mensen uit de omgeving van de dansende banaan,” zegt Pool Worldwide dat de afscheidsfilm ‘De Laatste Dans‘ voor en met Hyves maakte. Na maandag is het gedaan met pimpen en krabbelen, en daarmee ook met de dansende

banaan. ”Deze bewegende emoticon, die gebruikers vanaf 2005 konden toevoegen aan hun krabbels en andere teksten, was zo populair, dat toen Hyves op 31 oktober aankondigde te veranderen, opvallend veel reacties ingingen op het einde van de banaan. Naast veel opmerkingen op Twitter, besteedden onder meer ‘De Coen en Sander-show’ van 3FM, Vara’s ‘Spijkers met koppen’ en GeenStijl aandacht aan het einde van de smiley, en werd zelfs een Facebook-groep opgericht die pleitte voor het behoud van dit dansende icoon. Aldus het persbericht van het bureau.

Als ode aan de dansende banaan en afscheid van het sociale netwerk maakte Pool Worldwide daarom samen met Hyves een korte film over zijn laatste werkdag. In ‘De Laatste Dans’ zien we hoe de banaan afscheid neemt van het kantoor van Hyves alvorens nog een laatste keer zijn dansmoves uit de kast te halen. ”De dansende banaan zelf was niet bereikbaar voor commentaar,” aldus het bericht. Hyves maakt onderdeel uit van de Telegraaf Media Groep/TMG.

PS Leuk blog, Reclamewereld?

Lees ook:Hyves adverteert in De Telegraaf met voetbalvoorspellingen
Lees ook:Ruim 150.000 online gamers speelden T-Mobile’s Wendy’s Wereld
Lees ook:Ook Hyves speelt met advertentie in op Elfstedentocht
Lees ook:Gouden Loeki: kiezen uit 10 spotjes voor augustus-nominaties
Lees ook:Barçelona voetballer Dani Alves maakt spontaan anti-racisme spotje van gegooide banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.