Dierenbescherming maakt reclame tegen afschot zwerfkat

Dierenbescherming zwerfkatten‘Zeg NEE tegen het afschieten van katten in Nederland’, luidt de oproep vandaag in een advertentie van de Dierenbescherming. ”Onderteken de petitie op dierenbescherming.nl/NEE en help mee om het zwerfkattenprobleem op een fatsoenlijke manier aan te pakken.” Geclaimd wordt dat jaarlijks 8.000 tot 13.500 worden afgeschoten wegens overlast. Hoe het probleem diervriendelijk zou kunnen worden opgelost staat niet in de advertentie vandaag in Metro (KLIK erop om wat te vergroten), maar meldt de Dierenbescherming wel op de site. Het klinkt allemaal wat makkelijk, net als de door de dierenbeschermers voorgestelde maatregelen om de problemen met de damherten aan te pakken.

Lees ook:Reclame Dierenbescherming voor Beter Leven-kenmerk
Lees ook:Nieuwe juridische marktplaats Leggle pakt uit met redactionele reclame
Lees ook:Mama’s gratis naar Plopsa meldt advertentie in Metro
Lees ook:Metro-reclame met Daan Roosegaarde gasthoofdredacteur
Lees ook:Trots op Max is Ziggo Sport dat ook reclame maakt voor gratis GP Monaco-uitzending voor klanten

8 reacties op “Dierenbescherming maakt reclame tegen afschot zwerfkat

  1. Engbert

    Als ik wist wie de Trekker over haalde. Dan Was ik zijn ergste nachtmerrie. Deze beestjes doen helemaal Geen Kwaad. Ik heb zelf zwerf katten laten helpen. steriliseren en castreren. Ik ben hier Beroerd van. De hufters Goede actie van de Dieren bescherming.
    laat deze lieve beestjes Toch met rust.
    Ik hoop dat er een wettelijke aanpak komt op deze moorden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. a.k.dupain

    ook namens mijn vrouw, laat ze leven onze vrienden de katten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mienie bosma

    heb hier geen woorden voor, zo laag bij de grond. de dieren kunnen het niet helpen. de mensen moeten beter nadenken voor dat ze een dier aanschaffen. een boze mienie bosma

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mw. Habing

    Het is de schuld van de mens dat er een overschot is aan huisdieren en met name honden en katten. Als de nederlander als slim mens gezien wil blijven, laat de regering de gemeenten verplichten om een katten- inspecteur in het leven te roepen. Deze katteninspecteur mag de eigenaar van het, nog niet gechipte huisdier, opsporen en de eigenaar meteen een kleine boete opleggen en het dier,ter plekke, laten chippen. Ook dierenwinkels verplichten om de dieren te chippen. Zo wordt het loslaten van huisdieren in de natuur en het afschieten van huisdieren voorkomen. Mensen, bij alles eerst goed nadenken voordat je wat doet/zegt. Per slot van rekening: bij overschot aan kinderen/mensen laat je ze toch ook niet……………..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Elisabeth Heij-Kozel

    Het is een schande hoe er tegenwoordig met het dier wordt omgegaan.
    De mensen gaan steeds verder van de natuur af staan. Ik vind dit ronduit verschrikkelijk. Mijn ervaring is leert men de mens kennen dan ga je steeds meer van dieren houden.
    Weg met die moordenaars!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. ida

    het zijn je beste vrienden, trouw, eerlijk, een brok liefde.
    wat kun je daar nu op tegen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  7. debbie

    Ja er zijn ook teveel mensen, die schieten ze toch ook niet af, en die verpesten heel onze aarde. Er is bij een kennis van mij ook al een kat vol met hagel gevonden. Mijn kat gaat ook steeds de weilanden in, daar zijn ze nu ganzen aan het afschieten, moet er niet aan denken dat ze mijn kat neerknallen, bah.

      /   Beantwoorden  / 
  8. jannie

    laat de dieren met rust. ze doen geen kwaad. het zijn je beste maatjes. als er te veel mensen zijn doen ze dit toch ook niet. het is een leven het heeft ook een hart en soms nog wel een groter en liever hart dan menig mens heeft. degenen die de dieren afschieten hebben geen hart. wie niet van dieren houdt die houdt ook niet van mensen, dus laat ze leven want ze hebben er recht op.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.