Deel mee in de wind roepen Windcentrale e.a. in advertentie

Nogal wat ondertekenaars van naam ontwaar ik onder de ‘Deel mee in de wind‘-advertentie van de Windcentrale in de Volkskrant van gisteren: Natuur & Milieu, GreenChoice en Stichting Doen. Waai naar winddelen.nl, luidt het advies in de advertentie die aandeelhouders zoekt voor een windmolen. Das verre van een windhandel, hoewel een (veel) grotere toekomst voor zonnenergie wordt voorspeld. Omdat de tekst door de slechte reproductie helaas onleesbaar is, ook na vergroting (KLIK erop) heb ik ‘m overgetikt in de overlees.

De advertentie van de Windcentrale zoals vermeld in de advertentie in de Volkskrant: ”Wil jij je eigen energie opwekken? Groen en voordelig? Zodat je geen last hebt van prijsstijgingen? Dan kun je nu mede-eigenaar worden van een windmolen. Hoe? Door een of meerdere ‘Winddelen’ te kopen bij de Windcentrale. Je wekt je eigen stroom op en deelt volop mee in de wind. En de rompslomp? Na inschrijving regelen we alles.”

NB Om misverstanden te vermijden: het feit dat ik aandacht besteed aan deze advertentie op Reclamewereld. impliceert geenszins dat ik lezers aanbeveel om met het genoemde bedrijf zaken te doen. Maar ik heb niets tegen windenergie, lekker schoon, lekker Made in Holland, haha, en kan dit soort initiatieven dus wel waarderen.

PPS Er zijn meer van dit soort initiatieven, lees in Het Parool, dat meldt dat de Windcentrale nog maar amper acht weken heeft om voldoende leden te vinden voor een ”coöperatie die windstroom oogst.” De centrale heeft opties op twee al bestaande windmolens nabij Delfzijl, ”waar het lekker hard kan waaien.” Ook organisaties als De Windvogel, Meewind, Coöperatie Meerwind en Onze Energie zijn actief op verschillende manier, meldt het Amsterdamse dagblad in de editie van woensdag j.l. De gemeente Amsterdam tenslotte wil 30 windmolens rond de hoofdstad plaatsen.

Lees ook:Amelanders denken duurzaam zegt Eneco-advertentie
Lees ook:Inhaker: Eneco windt zich op over Dag van de Duurzaamheid
Lees ook:Qurrent ‘groenste stroomleverancier’ claimt advertentie (maar niet de enige)
Lees ook:‘Vang de wind’-commercial van General Electric promoot windenergie
Lees ook:Aflevering windmolen Eneco gaat helaas mis bij Reclamewereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.