Geef Griekenland een kans-oproep in dagbladadvertentie

Geef Griekenland een kans.’ Een dramatische inhaker in De Telegraaf vandaag, mogelijk gemaakt door ‘groep vooraanstaande Griekse zakenmensen.’ Staat wellicht in meer Europese kranten vandaag. ”Onze doelstelling is te garanderen dat de opofferingen van elke Griek tijdens het strengste bezuinigingsplan uit de hedendaagse geschiedenis niet voor niets worden niet worden gedaan,” schrijven ze onder meer in dit ‘openbaar dienstinitiatief.’ De advertentie -klik erop om iets te vergroten- meldt ook dat de werkloosheid in Griekenland nu al 21% bedraagt. En ageert tegen stereotyperingen van Grieken als het gaat om (niet) belasting betalen. “Wij zijn European die een constructieve rol willen spelen binnen Europa. Wij zullen ons engagement nakomen. Wij

we hebben al heel wat opgeofferd. We zijn bereid om nog meer te doen. Hier verwedden we onze toekomst op. Het enige wat we vragen, is dus (de letters geschreven in ‘Grieks blauw’): Geef Griekenland een kans.” Meer informatie op de site www.greeceischanging.com.

PS Misschien dat de oproep vandaag in meer kranten staat, kan zijn. In de Volkskrant staat-ie in ieder geval niet. Wellicht alleen in de grootste Europese dagbladen geplaatst, zoals in NL in de wakkere krant.

Lees ook:Samengevoegde bottelaars Coca-Cola in de reclame en naar de Amsterdamse beurs
Lees ook:Als er oorlog komt, vecht je dan voor je land vraagt radio 3FM jongeren in programma-advertentie
Lees ook:Stem voor je favoriete winkelketen en win misschien prijs
Lees ook:Wordt ‘t nog wat tussen die twee, of verknoeit De Standaard ‘t feestje?
Lees ook:Klant mag gekke koning worden bij Dirk meldt W-A inhaker

5 reacties op “Geef Griekenland een kans-oproep in dagbladadvertentie

  1. Niels

    Over kansen gesproken: gemiste kans dat de kopregel en de afsluitende tekst precies hetzelfde zijn. Iedereen die de bodytekst niet leest, maar wel die twee zinnen, had je dus twee keer zoveel informatie kunnen geven. Het enige wat ik vraag is dus: had daar even een slimme(re) copywriter op gezet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Niels: Eens, waarschijnlijk zo’n advertentie ontworpen door een commissie en dan in vele talen vertaald. Verder wel helder.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Niels

      Haha, ja inderdaad: ik bedenk net dat als het vanuit het Engels vertaald is, het origineel dus “All we are saying, is give Greece a chance” moet zijn geweest. En dat is dan wel weer grappig gevonden, qua Beatles en zo.

        /   Beantwoorden  / 
  3. rick

    In Griekenland lopen pogingen om de inkomsten uit belastingen te verhogen, stuk op corruptie, meldde Transparancy International vandaag in een rapport.

    Deze organisatie dringt aan op meer openheid over de financiën van politieke partijen en van ondernemingen. Ook zouden diensten die de corruptie bestrijden, in elkaar moeten opgaan.

    Op een ranglijst van landen die ontvankelijk zijn voor corruptie, staat Griekenland op de 80e plaats met een rapportcijfer van 3,4. Van de Europese landen scoort daarop alleen Bulgarije slechter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.