Opmerkelijke oproep aan Ajacieden in advertentie van sponsor Aegon: ga achter Ajax staan

Een opmerkelijke inhaakadvertentie staat vandaag in De Telegraaf en Amsterdam’s Het Parool, van Ajax’ trouwe sponsor Aegon. De boodschap voor iedereen rond de club, die donderdagavond thuis tegen Manchester United speelt in de Europa League: ga achter Ajax staan. Als een Ajax United. Heel goed initiatief, rake tekst. En een vondst: “Het is niet het Manchester-gedeelte dat we moeten vrezen. Het is het United-stuk waar we bang voor moeten zijn.” ManUnited als voorbeeld van hoe het ook kan. De advertentie werd woensdagavond al verspreid via twitter, door Aegon’s communicatie- baas Jan Driessen. En meteen daarop door Reclamewereld gepubliceerd. De verzekeraar zegt ook in de ‘Eerlijk over clubliefde‘- advertentie dat zij het afgelopen jaar “steeds heeft opgeroepen om tot goede samenwerking te komen, hetgeen helaas niet is gelukt.” Voor de volledige inhoud van de emotionele oproep, gemaakt door Aegon samen met reclamebureau They, dat de tekst schreef, zie de overlees.

De letterlijke tekst van de Aegon-advertentie die donderdag in De Telegraaf en Het Parool verschijnt (klik erop om nog iets te vergroten), voor Ajax-Manchester United vanavond in de Arena.

 

Ajax United

Echte Ajacieden hebben het niet makkelijk gehad dit seizoen. Er was verdeeldheid en onrust. AEGON heeft partijen het afgelopen jaar steeds opgeroepen om tot goede samenwerking te komen. Helaas is dat niet gelukt.

Laten we een voorbeeld nemen aan de tegenstander van vanavond. Het is niet het Manchester-gedeelte dat we moeten vrezen. Het is het United-stuk waar we bang voor moeten zijn. Man United is een vereniging. Vanavond lijkt een uitgelezen moment om ons ook weer zo te gedragen. Ongeacht meningsverschillen of uiteenlopende belangen.

AEGON roept daarom iedere supporter, bestuurder, speler, coach en verzorger op om vanavond achter Ajax te gaan staan. Met hetzelfde doel voor ogen. Alleen dan worden we weer wat we willen zijn: een echte voetbalvereniging Ajax United.

Eerlijk over clubliefde. AEGON”

 

PS De RW-redactie voegt toe: en nu maar hopen dat niet-Ajax-tuig zich gedraagt donderdag, en de prille Ajax United-beweging niet onderuit haalt. De NOS meldde woensdagavond:

”In Amsterdam zijn zo’n zeventig Ajax-aanhangers opgepakt die de confrontatie zochten met fans van Manchester United. Ze hielden zich op bij het Marie Heinekenplein en waren volgens de politie duidelijk uit op een treffen met Britse supporters.

Tot een confrontatie tussen de beide supportersgroepen kwam het niet. De politie dreef de Ajax-fans een supermarkt in en pakte hen daar op.

Morgen speelt Ajax in Amsterdam tegen Manchester United voor de Europa League. De politie had al extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd rond de wedstrijd. Er zouden veel Engelse hardekernsupporters zonder kaartje naar Amsterdam zijn gereisd.”

 

Lees ook:Kobe Bryant in popart advertentie van Turkish Airlines
Lees ook:Ajax vrouwen- èn herenvoetballers in Aegon-advertentie
Lees ook:Voetbal Ajax-PSG: ‘extra veiligheidsrisicogebied’-advertentie Gemeente Amsterdam
Lees ook:Man United en Man City spelen zonder reclame in herdenkingsgame
Lees ook:Zijn ze echt? Serie nieuwe anti geweld-uitingen van Benneton

6 reacties op “Opmerkelijke oproep aan Ajacieden in advertentie van sponsor Aegon: ga achter Ajax staan

  1. mediaman

    Vreselijk, dat toontje van die bodytekst. Alsof het om iets heel belangrijks gaat, terwijl het onderwerp slechts voetbal is. Pijnlijk. Zeker van een partij als Aegon zou je toch serieuzere zaken mogen verwachten…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Peter v WK: Hoi, leuk om zo geciteerd te worden! Ook goed om te vernemen dat je dit een ‘sympathiek blog’ vindt. Het ga je goed.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jos Blink

    Wat valt daar nou over te klagen, Mediaman. Gewoon goed verhaal, sorry. Gedurfd van een organisatie die het zelf ook zwaar te verduren had. Of ben je soms van Feyenoord of Utrecht, of heb je gewoon de pest aan voetbal en alle aandacht ervoor. Bedenk dan: alle beetjes helpen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. mediaman

      Elke vorm van georganiseerde hysterie is levensgevaarlijk, Blinkie boy. Dus deze ook. Dat heeft de geschiedenis inmiddels wel bewezen. Uitgerekend een berekenende verzekeraar zou dat toch moeten weten. “Het is niet het Manchester-gedeelte dat we moeten vrezen. Het is het United-stuk waar we bang voor moeten zijn.” Hou toch op zeg. Wat een lege, hersenloze larie. Aegon moet zich diep schamen voor dit soort holle lyriek. Vreselijk.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Jos Blink

    Jou vind ik geen leuke mediaman, maar ieder zijn mening. Hoe zinloos ook, want hier wordt gewoon en alleen maar een goed doel nagestreefd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.