Johnny ‘Oude Kraaij’ Kraaijkamp leeft ook voort in veel spots

Ik hoop dat de ADCN een plekje voor Johnny Kraaijkamp inruimt in haar eregalerij. Postuum een Reclameheld.” Twitterde Art_Dictator van BBC Communicatie vanochtend. Goed idee, die oproep wordt natuurlijk gesteund door Reclamewereld.blog, al staan in die galerij vooralsnog alleen maar reclamemensen. Topacteur/komiek John Kraaijkamp Sr is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekbed. Hier een selectie commercials, als ode. Uiteraard te beginnen met Johnny en Rijk en  C&A is toch voordeliger. Met dank aan Theo Imhoff. ADCN is de club van in de reclame werkzame creatieven.

Johnny Kraaijkamp maakte reclame voor meer merken, zoals, via het ReclameArsenaal, Volnij, maar filmpjes opsporen blijkt soms lastig. Wel zijn er ‘stills’ (stilstaande beelden) uit een bioscoopcommercial voor Roxy Dual uit 1982, die hier te zien zijn.

Lees ook:‘Reclame Revolutie’ beschreven in Parool’s PS van de Week
Lees ook:Johan Cruijff en Louis van Gaal kussen elkaar in Benetton-reclame
Lees ook:Vitesse’s overlijdensadvertentie voor Theo Bos in de krant
Lees ook:Stop global warming. De ADCN/VK-strijd tegen klimaatverandering
Lees ook:Voetballer v/h Jaar Gala bij Eredivisie Live gratis op digitale tv

Eén reactie op “Johnny ‘Oude Kraaij’ Kraaijkamp leeft ook voort in veel spots

  1. Monique

    Kan me ook nog een commercial voor koffiezetapparaten herinneren. Johnny Kraaijkamp vond die apparaten maar niets. Vroeger was alles beter. “Vijf, zesmaal schonk zij vroeger op, de Nederlandse vrouw.”

    Vervolgens verdenkt hij er apparaat ervan “gulpjes lauw water” te produceren, om dan – hij houdt zijn vinger eronder – te constateren dat het water wel degelijk heet is.

    En ja, Volnij. Leve de Volharding uit Nijkerk, kortweg Volnij!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.