Zaterdagavond 20.30 uur dooft het licht en start Earth Hour

Als herinnering voor vanavond, 26 maart 2011, als op ruim 15.000 plaatsen in Nederland om half negen/20.30 uur het licht een uur uitgaat. Een helaas wat te lange video over Earth Hour. Wat ook tegelijkertijd plaats vindt in pakweg 4600 steden in 120 landen, waardoor ruw geschat 1.3 miljard mensen worden bereikt met de milieu -boodschap van World Wildlife Fund/Wereld Natuur Fonds Nederland. Of we allemaal het licht een uur uit doen voor het  klimaat. ”Daarmee geven we samen het signaal af dat we de aarde (gezond en wel) willen doorgeven aan volgende generaties.”

Lees ook:‘Save paper, save forests’ zegt billboard van WWF
Lees ook:Zo mooi, dit ‘Cycle For Life’-spotje van Wereld Natuur Fonds
Lees ook:Heldere Save, Don’t Save-advertentie World Wildlife Fund
Lees ook:Help ze een handje: fraaie reclame met WWF/WWF-dieren
Lees ook:Licht uit voor Moeder Aarde: Earth Hour begint om 20.30 uur

4 reacties op “Zaterdagavond 20.30 uur dooft het licht en start Earth Hour

  1. renate

    ik vind het een goed iniatief.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mediaman

    Doen bijvoorbeeld ook alle kassen in het Westland ook mee dan? Die verstoken per stuk meer gas en licht in een dag, dan veel gezinnen in een jaar. Een uurtje je licht uit doen in je huis is dus puur symbolisch. En als iets symbolisch is, kun je het net zo goed niet doen. Dan maak je het punt al door er gewoon over na te denken. Nou, dat doe ik dan bij deze. Maar het licht blijft gewoon aan: die kassen in het Westland doen ze immers ook niet uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jordy

    Ik heb ooit een aflevering van de tekenfilm ‘Hey Arnold’ gezien, waar ze dit ook deden. Uiteindelijk gingen in die serie de lampen allemaal uit… Maar in het echte leven zijn volgens mij op enkelen na alle lampen aangebleven. Waarom? Mensen vergeten dat het is. Ik was vergeten dat het om half 9 was en alle lampen waren hier ook gewoon aan. Maar als we het wel hadden onthouden, dan nog waren alle lampen aangebleven. Mooi idee, maar meer iets symbolisch. Zie anders ook de reactie boven me, die de spijker op zijn kop slaat.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redactie, Michael

    @Mediaman, Jordy: Ik ben het eens met Renate, goeie actie. Tuurlijk, de beste en tegelijkertijd vreselijkste wake-up call komt uit Japan, maar laat die jaarlijkse Earth Hour maar populair worden. Maar dan moeten véél meer bedrijve, organisaties en particulieren voortaan ook meedoen, zodat iedereen even ergens aan herinnerd wordt. Namelijk dat we de aarde niet volledig uitgewoond moeten overhandigen aan de vele generaties na ons. Symbolisch? Tuurlijk. Maar ik zou zo gauw niets beters weten te verzinnen, dat ook nog eens internationaal toepasbaar is. En we hebben er geen BN-er voor nodig, ook wel prettig ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.